Uit vragen van klanten blijkt dat veel organisaties een ransomware aanval vrij technisch benaderen. Hoe krijgen we onze systemen snel weer operationeel en over tot de orde van de dag. Vaak realiseren ze zich te laat welke impact een dergelijke crisis heeft op de interne organisatie, maar vooral ook op de externe stakeholders. Wanneer je deze vergeet, kan ook na het oplossen van het cyberincident de crisis lang na-ijlen.  Wij adviseren dan ook een crisisstructuur in te richten en deze te trainen op crisissituaties zoals ransomware. Geen technisch verhaal, maar een verdieping op de noodzaak van crisismanagement.

Kijk naar de Ted Talk van onze directeur Martijn van de Beek die is opgenomen voor het NLSecure[ID] event van KPN security:

Cybersecurity & Security Risk Management

Zakelijke relatie aangaan? Reputatieschade voorkomen? Doe onderzoek!

Als we privé iets kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats of een webshop, vinden we het tegenwoordig heel normaal om te controleren of de verkoper wel betrouwbaar is. Door schade en schande zijn we wijzer én voorzichtiger geworden. Gek genoeg zijn bedrijven vaak een stuk onvoorzichtiger als ze in zee gaan met een nieuwe zakenpartner.

Cybersecurity & Security Risk Management

Twee onmisbare elementen voor een (digitaal) forensisch onderzoek

Stel, u krijgt een anonieme melding dat een van uw medewerkers bezig is om uw bedrijfsgeheimen aan de concurrent te verkopen. Deze melding maakt u nogal zenuwachtig, want de potentiële schade is enorm. U wilt  dus direct een digitaal onderzoek laten uitvoeren en het e-mailverkeer van de betreffende medewerker monitoren. Maar dan loopt u tegen twee problemen aan, want uw organisatie is niet forensic ready en u heeft geen e-mail en internetprotocol.

Cybersecurity & Security Risk Management

Als veiligheid niet vanzelfsprekend is: wat te doen bij bedreigingen en intimidaties?

Dagelijks worden bedreigingen en intimidatie gepleegd, vaak op de grens van wat strafrechtelijk vervolgd kan worden. Neemt niet weg dat ook al is het geen strafrechtelijke bedreiging de impact op het slachtoffer en mogelijk diens gezin groot kan zijn. Bij het slachtoffer kunnen fysieke en/of mentale klachten ontstaan waaronder angst, stress en/of depressie.   

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.