Sinds begin dit jaar lijkt het taboe op grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer langzaam te verdwijnen. Slachtoffers durven melding te maken en zich uit te spreken en organisatie lijken in te zien dat er wat moet gebeuren op het gebied van een integriteitsbeleid. Natuurlijk een positieve ontwikkeling, maar veel organisaties zijn nog zoekende wat ze kunnen doen om ongewenst gedrag te voorkomen, als wel hoe dit gedrag aan te pakken.

Programma webinar

Hoffmann en Capra advocaten slaan de handen ineen om u tijdens dit webinar volledig bij te praten over dit belangrijke onderwerp. Dit doen zij aan de hand van twee casussen uit het werkveld.


Een gymleraar wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Hij moet voor zijn werk de leerlingen vastpakken om ze te helpen over de bok te springen. Daarnaast slaat hij regelmatig zijn arm om een leerling heen. Een aantal meisjes hebben melding gemaakt van grensoverschrijdend gedrag.


De leidinggevende van een junior HR-assistent gedraagt zich tijdens de vrijmibo's richting haar steeds ongepaster. Hij knipoogt, kijkt haar doordringend aan en stelt haar steeds intiemere vragen. Na afloop van een vergadering brengt hij haar met de auto naar het station en vraagt haar vervolgens om een bedankje waarbij hij zijn lippen tuit.


Aan de hand van deze casussen worden o.a. de volgende vragen beantwoord:

  • Wanneer is er precies sprake van grensoverschrijdend gedrag?
  • Hoe kan ik zorgen dat een persoon (medewerker, leerling ,cliënt) melding durft te maken als er iets gaande is?
  • Als ik een onderzoeksbureau inschakel, zoals Hoffmann, wat gaat er dan gebeuren?
  • Op welk moment van het proces schakel ik een advocaat in? En wat is de toevoegde waarde?
  • Wat gebeurt er als blijkt dat een melding vals is en er een persoon valselijk is beschuldigd?

En natuurlijk kunt u als kijker ook uw vragen insturen via de chatfunctie.

De sprekers

Profielfoto Wouter Kurpershoek

Wouter Kurpershoek

Gespreksleider

Profielfoto Esther van Gaal

Esther van Gaal

Capra advocaten

Profielfoto Martijn van de Beek

Martijn van de Beek

Hoffmann

Voor wie?

Het webinar is gericht op professionals die (eind)verantwoordelijk zijn voor het integriteitsbeleid binnen organisaties in het publieke werkveld zoals gemeentes, overheid, zorg en onderwijs.

Actief meedoen

Het webinar heeft een interactief karakter. U kunt uw vragen tijdens de livestream stellen via de chatfunctie. Later terugkijken is ook mogelijk. U kunt dan echter geen vragen meer stellen.

Kosten

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Inschrijven Webinar

Organisatie

De talkshow wordt georganiseerd door Capra en Hoffmann

Capra Advocaten is al 90 jaar specialist in arbeidsverhoudingen binnen de overheid, het onderwijs en Ons werkterrein vraagt niet alleen om relevante kennis van het recht en het op de voet volgen van de laatste (juridische) ontwikkelingen. Gevoel voor maatschappelijke verhoudingen en bestuurlijke belangen zijn minstens zo belangrijk. Alleen dan kunnen we de toonaangevende specialist in arbeidsverhoudingen binnen de overheid, de zorg en het onderwijs blijven.

Hoffmann voert jaarlijks 1.200 onderzoeken uit op het gebied van fraude, integriteit, cybersecurity en security risk management, waardoor zij op basis van kennis en kunde de marktleider op dit vakgebied is. Onderzoek naar en het voorkomen van ongewenst gedrag is sinds twee jaar een belangrijke dienst geworden die zij op een unieke manier wordt aangepakt.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.