Deze vacature is gesloten

Wij zijn op zoek naar een onderzoeker/ sociaal psycholoog Fraude & Integriteit. Mogelijk matchen jouw wensen, kennis en kunde met hetgeen waar wij naar op zoek zijn.

Jouw werkweek kan op iedere willekeurige plaats in Nederland (of daarbuiten) starten. Een werkweek als onderstaand is slechts een voorbeeld.

Vrijdagmiddag ontving een grote zorgorganisatie een melding van misbruik van medicatie door personeel. De opdrachtgever geeft aan dat in betreffende zorginstelling de laatste tijd signalen binnenkomen van een cultuur van normafwijkend gedrag. Zij stelt voor niet alleen de melding van misbruik van medicatie te onderzoeken, maar tevens de andere signalen. De consultant Fraude & Integriteit die de intake van het onderzoek deed brengt jou op de hoogte van de situatie en brengt je in contact met de opdrachtgever met wie je een afspraak maakt voor maandagochtend. Op maandag ga je samen met een collega-onderzoeker in gesprek met de opdrachtgever en je stelt een plan van aanpak op dat je na akkoord van de opdrachtgever zult gaan uitvoeren. Op dinsdag begin je met het spreken van de melders en het veiligstellen van de data uit registraties bij de opdrachtgever. Later zal je je collega’s van Digitaal Forensisch bijpraten voor de start van een digitaal onderzoek. Je bent op woensdag bij onze opdrachtgever aanwezig om met andere medewerkers van de zorginstelling te spreken. Je werkt ondertussen aan de rapportage. Op donderdag werk je aan een ander dossier. Op vrijdag kun je de inmiddels beschikbare digitale data doorspitten om deze mogelijk in verband te brengen met de afgelegde verklaringen. Op basis van het beeld dat je samen met je collega hebt gekregen uit de verklaringen en het digitale onderzoek voer je overleg met de opdrachtgever en diens juridisch adviseur. Gezamenlijk bepaal je de vervolgstappen in het onderzoek en plan je de afspraken voor de komende week.

Dit ga je doen

Je werkt gezamenlijk met collega's aan complexe onderzoeken naar grensoverschrijdend gedrag en fraudeonderzoeken, waarbij je het onderzoek coördineert en onder andere gesprekken voert met tipgevers en mogelijke betrokkenen. Naast tactisch onderzoek houd je je bezig met informatief, administratief en digitaal onderzoek. Daar waar nodig organiseer je de inzet van de juiste specialisten, zowel intern als extern. Je adviseert opdrachtgevers over jouw verkregen inzichten in de oorzaken van het grensoverschrijdend gedrag en welke aanpak op het stimuleren van gewenst gedrag passend zou kunnen zijn. Je werkt samen met consultants van de afdeling Risk management van Hoffmann om een preventief vervolgtraject vorm te geven. Indien passend en gewenst kun je hier zelf ook een rol in spelen.

Het verloop en de resultaten van de verschillende onderzoeken vertaal je in een kwalitatief hoogstaande en heldere rapportage. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor het dossierbeheer. Dit houdt in dat je contacten onderhoudt met de klant en dat je zorgt dat het onderzoek wordt afgerond zoals met de klant is afgesproken.

Dit kan je

 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van feitenonderzoeken en/of ervaring met gedragsveranderingen binnen organisaties en het toepassen van diverse methodieken, zoals workshops, gedragsmetingen, serious gaming, etc.;
 • Je hebt een WO masteropleiding op het gebied (sociale) psychologie (must) of criminologie afgerond;
 • Je bent in het bezit van het diploma Particulier Onderzoeker of bereid de opleiding daartoe te volgen en het diploma binnen één jaar na indiensttreding te behalen;
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, aangevuld met Duits is een pré;
 • Je hebt aantoonbaar meerdere jaren ervaring met interviewtechnieken en verhoren;
 • Je hebt kennis van verschillende gedragsmodellen;
 • Je hebt affiniteit met automatiseringsprocessen (digitaal onderzoek) en AO/IC (administratief onderzoek), kennis van financieel onderzoek is een pré;
 • Je bent in het bezit van het rijbewijs B;

Welke kwaliteiten vinden wij van belang?

Je bezit het vermogen om op alle niveaus binnen organisaties als gesprekspartner te kunnen fungeren. Je beschikt over een goed organiserend vermogen, bent accuraat, zelfstandig, analytisch sterk, innovatief, integer en klantgericht.  Wij zien een flexibele en dienstverlenende instelling naar onze opdrachtgevers van belang. Intern ligt hierbij de focus op samenwerking en met en van elkaar leren.

Dit krijg je

 • Een functie binnen een bekend onderzoeksinstituut dat continu aansluiting zoekt bij ontwikkelingen op haar vakgebieden. In eerste instantie bieden we je een jaarcontract aan. Blijkt dat je geschikt bent voor de functie en heb je het diploma Particulier Onderzoeker op zak, dan is het onze intentie om je contract te verlengen naar onbepaalde tijd;
 • Een marktconform salaris met 10% vakantiegeld;
 • Een leaseauto;
 • Een onkostenvergoeding die passend is bij de functie;
 • Een uitgebreid pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een bonusregeling.

Solliciteren?

Je kunt jouw schriftelijke sollicitatie met uitgebreid curriculum vitae sturen naar vacatures@hoffmann.nl, ter attentie van Richard Mulder, director Fraude & Integriteit. Vragen? Die beantwoorden we graag.

088-2986600 

vacatures@hoffmann.nl

We nemen sowieso contact met je op naar aanleiding van je sollicitatie. Goed om te weten is dat een uitgebreid antecedentenonderzoek en een screening deel uitmaken van onze selectieprocedure.

Waarom wil jij bij Hoffmann werken?

Omdat je meer wilt leren, altijd. En dat kan bij Hoffmann. Sterker nog, bij Hoffmann werken allemaal -toekomstige- collega’s die meer willen. Meer willen leren, maar ook dat stapje extra willen zetten waar de meeste organisaties stoppen. Doordat je in een keten komt te werken met allemaal specialisten, krijg je te maken met de pro’s van de pro’s. Wat er vanzelfsprekend voor zorgt dat we een enorme kennis en gedrevenheid in huis hebben. En het mooie is: iedereen wil elkaar helpen en niemand is te beroerd om erom te vragen. Dat maakt dat werken bij Hoffmann een constante flow van leren, prikkeling en samenwerken is.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.