Hoffmann heeft ruim 60 jaar ervaring met het onderzoeken van incidenten op de werkvloer (fraude, integriteitsschendingen, cyberincidenten e.d.). Wij zijn als geen ander in staat om te adviseren hoe dergelijke situaties vermeden of opgelost kunnen worden. Onze dienstverlening richt zich op het leveren van allround bescherming van onze klanten op het vlak van cybersecurity, fraude, integriteit en risk management. Onze ambitie is de grootste speler zijn en blijven die deze gecombineerde dienstverleningen aanbiedt.

Voor ons sales team Cybersecurity & Security Risk Management zijn wij op zoek naar een sales consultant, een echte hunter! Als sales consultant ben jij de spil tussen onze organisatie en onze klanten. Je bent iemand die in staat is om snel relevante zakelijke contacten te leggen met bestaande en potentieel nieuwe klanten in de cybersecuritymarkt en hieruit blijvend business weet te genereren.

Dit ga je doen

Als sales consultant cybersecurity ben jij in staat om klantbehoeften te identificeren, durf je door te vragen en vertaal je de behoefte van de klant naar één van onze oplossingen op het gebied van cybersecurity. Je bent in staat om vertrouwen op te bouwen bij zowel klanten als prospects en hen te adviseren over onze producten en diensten. Complexe concepten met betrekking tot cybersecurity maak je begrijpelijk en je bent in staat om overtuigend te presenteren aan verschillende doelgroepen. Je bent verantwoordelijk voor het behalen van verkoopdoelstellingen en het realiseren van een groeiend marktaandeel in de markt van cybersecurity. Daarnaast werk je nauw samen met onze security consultants om klantwensen te vertalen naar de beste oplossingen.

Bovenstaande vertaalt zich concreet naar het volgende:

 • Je bent iemand met kennis van cybersecurity en helpt onze klanten vanuit de inhoud om echt duurzaam veiliger te worden.
 • Je wilt graag succesvol zijn door te werken aan lange termijn relaties waardoor Hoffmann als partner op het domein van cybersecurity fungeert voor haar klanten.
 • Als teamspeler werk je samen met de security consultants en andere collega’s aan oplossingen en diensten die waarde toevoegen aan onze klanten.  
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor jouw werk en weet zowel je individuele als organisatie brede doelstellingen te realiseren.

Om een goede indruk te geven van de uit te voeren werkzaamheden beschrijven we aan het einde van deze vacature een gemiddelde werkweek van onze sales consultants.

Dit heb je

 • Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Bij voorkeur beschik je minimaal over een afgeronde HBO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van commerciële economie of informatica. Het is een pré als je beschikt over CISM of CISA certificeringen of equivalenten daarvan en ervaring hebt met modellen als ISO27001.
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring als sales consultant of account manager waarvan minimaal 1 jaar ervaring in de cybersecuritymarkt.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de verkoop van oplossingen en adviesdiensten op het gebied van cybersecurity.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.
 • Je bent representatief, resultaatgericht, klantgericht, proactief, ondernemend en je kunt goed samenwerken.
 • Je bent in bezit van een rijbewijs B.
 • Je beschikt over het diploma Particulier Onderzoeker of je bent bereid de opleiding daartoe te volgen.

Dit krijg je

Wij vinden het belangrijk dat onze collega’s zich volop naar wens kunnen ontwikkelen. Als je bij ons de slag gaat, is dit wat je krijgt:

 • Een functie binnen een unieke en deskundige organisatie die continu aansluiting zoekt bij ontwikkelingen binnen onze vakgebieden. Onze opdrachten en opdrachtgevers zijn divers; “never a dull moment”.
 • Een werk- en leeromgeving, die bijdraagt aan het versterken van kennis en ervaring en die een verrijking is voor jouw cv.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een verlenging naar onbepaalde tijd.
 • Een marktconform salaris met 10% vakantiegeld. Bij je salaris geldt ook een bonusregeling op basis van geleverde prestaties.
 • Uitstekende faciliteiten voor hybride werken, zoals een leaseauto, telefoon en laptop.
 • Een uitgebreid pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder deelname aan onze pensioenverzekering bij Zwitserleven, een onkostenvergoeding en een bruto tegemoetkoming voor je ziektekostenverzekering.

Solliciteren

Stuur je motivatiebrief en cv naar: vacatures@hoffmann.nl t.a.v. Johan van Slooten, Director Cybersecurity & Security Risk Management. Vragen? Die beantwoorden we graag. Bel ons op 088 298 66 00 of mail naar vacatures@hoffmann.nl

We nemen sowieso contact met je op naar aanleiding van je sollicitatie. Goed om te weten is dat een uitgebreid antecedentenonderzoek en een screening door de politie deel uitmaken van onze selectieprocedure.

Om een goede selectie uit te kunnen voeren is een motivatiebrief noodzakelijk.
Reacties zonder motivatiebrief worden dan ook niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hoe ziet een gemiddelde werkweek van een sales consultant bij Hoffmann er uit?

Op maandagochtend start je de week met een overleg met je directe collega’s over de voortgang van de verkochte dossiers en je bespreekt de projecten en de klantbezoeken van de komende week met je collega sales consultants. ’s Middags heb je een belblok ingepland waarbij je een lijst met prospects gaat bellen om afspraken te maken. Daarna stap je in de auto en ga je op pad naar een klant die je vorige week hebt gesproken. Deze klant wil graag meer weten over pentesten en de mogelijkheden van Red Teaming. Je hebt dit gesprek voorbereid met een van de ethical hackers.

Op dinsdagochtend vergader je mee over een cyberincident dat gisteravond in het nieuws was. Hoffmann speelt graag in op de actualiteit en in de vergadering worden de actiepunten voor marketing en communicatie bepaald. Hierna ga je de Red Teaming offerte maken voor de klant die je gisteren gesproken hebt. Je zorgt ervoor dat deze dezelfde dag nog de deur uit gaat. Jij weet als geen ander dat voor sales geldt: “The snoozer is the loser!”.

Op woensdagochtend heb je weer een belblok ingepland waarbij je oude relaties van Hoffmann gaat bellen. Je hebt een goede ochtend en weet 4 afspraken voor volgende week te maken. Aan het begin van de middag zit je bij een overheidsinstantie aan tafel om te praten over een raamcontract. Je weet als geen ander dat de details van deze afspraken van groot belang zijn.

Naar aanleiding van de Red Teaming offert belt op donderdagochtend de klant met nog enkele vragen over de Red Teaming offerte. Samen met je ethical hacker collega weet je de vragen te beantwoorden. Ook plan je voor een andere klant een hertest op de bevindingen van een eerder uitgevoerde pentest.’s Middags staat een salesmeeting gepland en overleg je met je collega sales consultants over behaalde resultaten en kansen en ontwikkelingen in de markt.

Vrijdagochtend neem je contact op met een aantal klanten die interesse hebben getoond in de dienstverlening van Hoffmann. Aan het begin van de middag krijg je de order van de klant voor de Red Teaming opdracht. Tijd om de administratie bij te werken en de opdracht in te plannen. Voordat het weekend start ga je samen met een collega op gesprek bij een klant om te praten over de mogelijkheden van preventie naar aanleiding van een intergriteitskwestie.

Voor deze uitdagende en zeer dynamische werkweek zoeken wij een energieke sales consultant Cybersecurity!

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.