Als u een zakelijke relatie van enige omvang aangaat wilt u natuurlijk precies weten met wie u zaken gaat doen. Wie zitten er achter deze partij? Hoe (integer) doen zij zaken? Hebben zij een goede reputatie? Houden ze zich aan (inter)nationale regels op het gebied van omkoping, anti-corruptie en mensenrechten? Een Integrity Due Diligence geeft antwoord op de vraag welke integriteitsrisico’s u loopt door met deze partij in zee te gaan.

Integrity Due Diligence betekenis

Integrity Due Diligence wordt ook wel Third Party Due Diligence genoemd. Een Integrity Due Diligence onderzoek identificeert risico’s die niet zichtbaar worden in andere due diligence onderzoeken, omdat het zich richt op de integriteitsrisico’s van partijen waar u zaken mee wilt gaan doen. Denk daarbij aan:

  • fusie- of overnamekandidaten
  • fabrikanten
  • leveranciers
  • franchisenemers, distributeurs of agenten
  • zakelijke partners en relaties

Onze aanpak: wat houdt een Integrity Due Diligence in?

De aard, inhoud en diepgang van de onderzoekshandelingen binnen ieder Integrity Due Diligence verschillen, maar staan altijd in verhouding tot de in verband met het zakelijke belang te beheersen integriteitsrisico’s. Mogelijke onderzoekshandelingen zijn:

  • onderzoek naar de integriteit van de bestuurder(s) en/of de UBO (Ultimate Benificial Owner)
  • controle op maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • controle op compliance
  • onderzoek naar corruptie en omkoping

De aanpak van Hoffmann onderscheidt zich daarbij door onze focus op de bestuurder(s) achter het bedrijf, wij werken niet met een standaard due diligence checklist. Veel andere Third Party Due Diligence onderzoeken richten zich, via boekenonderzoek, met name op financiële, fiscale, juridische en commerciële aspecten. Hoffmann analyseert de integriteit van de bestuurder niet alleen door middel van screening en een open bronnenonderzoek, maar ook door persoonlijke gesprekken, met de bestuurder zelf én met referenten. De bestuurder moet daaraan wel willen meewerken, maar volgens ons is dit de enige betrouwbare manier om integriteitsrisico’s echt goed in kaart te brengen.

Zicht op uw zakenpartner(s) met een integrity due diligence onderzoek

Een Integrity Due Diligence is onmisbaar als u zakelijke relaties van enige omvang aangaat. Na een Integrity Due Diligence onderzoek bent u zich bewust van de integriteitsrisico’s en kunt u een weloverwogen beslissing nemen. Daarmee voorkomt u reputatieschade, onverwachte kosten (door boetes) en uitsluiting van opdrachten.

Meer informatie over een integrity due diligence?

Heeft u vragen? Of bent u geïnteresseerd in een Integrity Due Diligence?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier Integrity Due Dilligence

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.