Ondanks dat er veel en steeds vaker sprake is van fraude in de digitale administratie van bedrijven, zien we ook nog steeds dat ondernemingen, bijvoorbeeld bij het lekken van vertrouwelijke bedrijfsinformatie, het slachtoffer zijn geworden van het plaatsen van afluister- of spionageapparatuur. Soms maken eigen medewerkers zich daar schuldig aan, maar veelal is de concurrentie erbij betrokken.

Afluister- en spionageapparatuur

Afluister- en spionageapparatuur is tegenwoordig relatief makkelijk verkrijgbaar. De materialen worden bovendien steeds compacter en geavanceerder, waardoor ze moeilijker zijn op te sporen. Daardoor is de inzet van deze apparatuur de laatste tijd weer sterk toegenomen.

Afluister- en spionageapparatuur wordt meestal geplaatst in bedrijfsruimtes waar tijdens een directieoverleg strategische beslissingen worden genomen. Maar soms wordt deze apparatuur ook geplaatst op thuiswerklocaties of in bedrijfsvoertuigen.

Onze aanpak: TSCM sweep

TSCM staat voor Technical Surveillance Counter Measures. Tijdens een zogenaamde TSCM sweep voeren wij een grondige visuele controle uit en verrichten wij met speciaal daarvoor bestemde apparatuur verschillende metingen. Dit doen wij in de meest risicovolle ruimten zoals vergaderruimten en de directiekantoren van uw bedrijfspand, maar ook in bedrijfsvoertuigen of op thuiswerklocaties.

Vervolgens ontvangt u van ons een professionele en heldere rapportage. Als wij daadwerkelijk afluisterapparatuur aantreffen adviseren wij u ook over de vervolgstappen.

Meer informatie?

Wij adviseren u graag over het uitvoeren van een TSCM sweep. Heeft u het vermoeden dat er afluister- of spionageapparatuur bij u is geplaatst? Neem dan gerust contact met ons op. Doet u dat wel vanuit een locatie waarvan u het vermoeden heeft dat u daar niet wordt afgeluisterd.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.