Hoffmann startte in 1962 als één van de eerste particuliere recherchebureaus in Nederland. Organisaties huurden de bedrijfsrecherche in bij het vermoeden van bedrijfsfraude. Vervolgens werd er alles aan gedaan om de bedrijfsfraude op te sporen. Er zijn in de begin jaren 60/70 nog geen voorschriften over hoe mensen die onderzocht worden, te woord worden gestaan, alhoewel Hoffmann senior (de oprichter van Hoffmann) er op hamert om mogelijke daders met respect te behandelen. Dit resulteert in een hoog oplossingspercentage en veel tevreden opdrachtgevers.

Onderzoek naar fraude- en integriteitsschendingen is nog steeds één van de belangrijkste pijlers van ons bestaan. In de loop van de jaren kwam de digitale recherche daar als belangrijk onderdeel bij. De manier van bedrijfsfraude opsporen is natuurlijk drastisch veranderd met onder andere de komst van de AVG.

Wat u als organisatie wilt is een veilige open werkomgeving voor u en uw medewerkers waarbij er volledig vertrouwen is in elkaar, de processen en de systemen. Helaas is de realiteit vaak anders. In onze praktijk zien wij dat incidenten die eigenlijk niemand wil toch heel regelmatig voorkomen: fraude, vernieling, diefstal, ongewenste intimiteiten of pesten bijvoorbeeld.

Doet zich een soortgelijk incident voor? Dan kunt u op Hoffmann rekenen. Wij zullen een discreet bedrijfsfraude onderzoek starten om de onderste steen boven te krijgen. Onze onderzoekers (eerder bedrijfsrechercheurs genoemd) zijn ervaren, discreet en objectief. En geven u handvatten om juridisch sterker te staan. Met de garantie dat uw bedrijfsvoering daar zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Wilt u dergelijke incidenten voor zijn en dus zo veel als mogelijk voorkomen? Het liefst minimaliseren wij de risico’s die u, uw bedrijf of uw medewerkers lopen. Wij hebben alles in huis om samen met u de route naar een bedrijfscultuur in kaart te brengen waar u en uw medewerkers elkaar kunnen vertrouwen. Door middel van ons fraudepreventieadvies krijgt u handvatten om zo veel als mogelijk bedrijfsfraude te voorkomen.

Digitale recherche

Een frauderende medewerker die gebruikmaakt van bedrijfscomputers laat altijd sporen achter. De forensisch digitaal onderzoekers (digitale rechercheurs) weten die sporen te vinden en te interpreteren. Met behulp van specialistische apparatuur zijn ze in staat om naast computers en netwerken ook vrijwel alle typen mobiele telefoons, tablets en GPS-systemen uit te lezen. Lees meer op onze pagina fraudeonderzoek.

U kunt bij ons terecht voor advies over of onderzoek naar:

Onze consultants Fraude & Integriteit

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.