Maar ook uit een reguliere controle kunnen signalen van integriteitsschendingen naar voren komen. Hoe dan ook, een dergelijke melding vraagt altijd om nader onderzoek.

Vooronderzoek

De meeste organisaties stellen eerst (zelf) een vooronderzoek in, om zo meer informatie te krijgen over de (betrouwbaarheid van de) melding en indien mogelijk al ondersteunend bewijs te vinden. Gaat u hier ook toe over? Dan is het van belang dat u dit onderzoek zo discreet en zorgvuldig mogelijk uitvoert. Daarmee voorkomt u dat u mensen onnodig beschadigt en later feitenonderzoek door een onzorgvuldig vooronderzoek wordt bemoeilijkt.

Feitenonderzoek

Op basis van de uitkomsten van het vooronderzoek kunt u tot de conclusie komen dat er ook een feitenonderzoek noodzakelijk is. Dit zegt nog niet dat er daadwerkelijk sprake is van een integriteitsschending, maar wel dat er voldoende aanleiding voor u is om precies te weten wat er is gebeurd (waarheidsvinding).

Onze aanpak: hoe ziet een integriteitsonderzoek eruit?

Bij een melding over een vermeende integriteitsschending maken wij eerst een afspraak met u voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bespreken wij de melding en, als u een vooronderzoek heeft uitgevoerd, de resultaten van het vooronderzoek. Naar aanleiding van dit gesprek maken wij een op maat gemaakt plan van aanpak voor het feitenonderzoek. Een feitenonderzoek van Hoffmann is altijd objectief, wij voeren ieder onderzoek uit volgens de geldende richtlijnen en met respect voor de betrokken medewerkers.

Meer informatie?

Heeft u behoefte aan advies over een vermeende integriteitsschending? Of vragen over de juiste aanpak van uw vooronderzoek? Bel ons dan gerust. Wij adviseren u graag over de manier waarop u het vooronderzoek het beste kunt uitvoeren. Dit voorkomt bovendien dat u het latere feitenonderzoek onbedoeld bemoeilijkt. Ook als u behoefte heeft aan een feitenonderzoek kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl  

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.