Als zij daarbij ook nog uw zakenrelaties benaderen loopt u het risico dat u hen ook kwijtraakt. Daarom hebben veel bedrijven een concurrentiebeding in hun arbeidsovereenkomsten opgenomen. Vaak hoort daar ook een relatiebeding bij. Maar wat doet u als u vermoedt dat uw (ex-)medewerker zich daar niet aan houdt?

In zo’n geval zult u stappen willen ondernemen. Tegen de (ex-)medewerker, maar eventueel ook tegen het concurrerende bedrijf. U moet dan wel kunnen bewijzen dat het concurrentie- en/of relatiebeding is overtreden. Soms is dat eenvoudig, bijvoorbeeld omdat u getipt wordt door een relatie of werknemer. Of omdat de medewerker zich niet bewust was van de overtreding. Handelde de medewerker opzettelijk in strijd met het concurrentie- en relatiebeding? Dan is het vaak complexer om bewijs te verzamelen, aangezien de medewerker dan omzichtiger te werk zal zijn gegaan.

De onderzoekers van Hoffmann kunnen voor u op discrete wijze onderzoeken hoe de vork precies in de steel zit. Het resultaat is een helder onderzoeksrapport met voldoende bewijsmateriaal.

Onze aanpak: hoe ziet een onderzoek naar concurrentiebeding of relatiebeding eruit?

Hoffmann heeft jarenlange ervaring met dit soort onderzoeken. Bovendien hebben we alle specialismen die hierbij komen kijken onder één dak. Met behulp van observatie, interviews, deskresearch en forensisch ICT-onderzoek halen onze specialisten de feiten snel en discreet boven tafel.

Wij starten altijd met het verzamelen van informatie. Na deze fase van informatieverzameling analyseren en beoordelen onze onderzoekers de verzamelde informatie. Constateren zij een overtreding? Dan kunnen zij, na overleg met u, een confronterend gesprek met uw (ex-)medewerker voeren.

Vervolgens ontvangt u een onderzoeksdossier met ons onderzoeksrapport én het verzamelde bewijsmateriaal. Daarbij adviseren wij u over de (juridische) stappen die u kunt nemen tegen uw (ex-)medewerker en het concurrerende bedrijf. Ons onderzoeksdossier kunt u daarbij als basis gebruiken.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of wilt u weten of een onderzoek naar schending van het concurrentie- of relatiebeding u verder zou kunnen helpen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier Onderzoek schending concurrentiebeding

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.