Als zij bijvoorbeeld uw zakenrelaties benaderen loopt u het risico dat u hen kwijtraakt. Of als zij vertrouwelijke informatie meenemen kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. Daarom hebben veel bedrijven een concurrentiebeding in hun arbeidsovereenkomsten opgenomen. Maar wat kunt u doen als uw (ex)medewerkers het concurrentiebeding omzeilen? Ook voor het geval de werknemer verder gaat als zzp-er.

In zo’n geval zult u stappen willen ondernemen. Tegen de (ex-)medewerker, maar eventueel ook tegen het concurrerende bedrijf. U moet dan wel kunnen bewijzen dat het concurrentiebeding is overtreden. Soms is dat eenvoudig, bijvoorbeeld omdat u wordt getipt door een relatie of andere werknemer. Of omdat de medewerker zich niet bewust was van de overtreding. Maar als de medewerker opzettelijk handelde in strijd met het concurrentiebeding, als zzp-er bijvoorbeeld, dan is het vaak complexer om bewijs te verzamelen. De medewerker zal dan omzichtiger te werk zijn gegaan. U zult moeten bewijzen dat hij/zij vertrouwelijke informatie mee heeft genomen zoals uw klantenbestand.

De onderzoekers van Hoffmann kunnen voor u op discrete wijze onderzoeken hoe de vork precies in de steel zit. Het resultaat is een helder onderzoeksrapport met het verzamelde bewijsmateriaal.

Onze aanpak: hoe ziet een onderzoek naar schending van een concurrentiebeding of relatiebeding eruit?

Hoffmann heeft jarenlange ervaring met dit soort onderzoeken. We hebben alle specialismen die hierbij komen kijken onder één dak. Met behulp van observatie, interviews, deskresearch en forensisch ICT-onderzoek halen onze specialisten de feiten snel en discreet boven tafel.

Wij starten altijd met het verzamelen van informatie. Na deze fase analyseren en beoordelen onze onderzoekers de verzamelde informatie. Constateren zij een schending van het concurrentiebeding? Dan kunnen zij, na overleg met u, een confronterend gesprek met uw (ex-)medewerker voeren.

Vervolgens ontvangt u een onderzoeksdossier met ons onderzoeksrapport én het verzamelde bewijsmateriaal. Daarbij adviseren wij u over de (juridische) stappen die u kunt nemen tegen uw (ex) medewerker en het concurrerende bedrijf. Ons onderzoeksdossier kunt u daarbij als basis gebruiken.

Meer weten over een onderzoek naar concurrentiebeding en relatiebeding?

Wilt u meer informatie over het concurrentiebeding of wilt u weten of een onderzoek iets voor u is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier Onderzoek schending concurrentiebeding

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.