Met andere woorden, u heeft sterke vermoedens dat er sprake is van verzuimfraude. Wat doet u dan?

Preventie van verzuim

Wij adviseren u eerst na te gaan wat u zelf kunt doen om meer zekerheid te krijgen. Zo kunt u met uw medewerker een gesprek aangaan over het (frequente) verzuim. Wellicht heeft de medewerker problemen in de privésfeer en kunt u hem of haar helpen deze problemen op te lossen.

Houden de signalen aan? Worden de vermoedens sterker? Dan nemen we die onzekerheid graag bij u weg met een ziekteverzuimcontrole. Een voordeel van een ziekteverzuimcontrole is het signaal dat u afgeeft aan andere medewerkers, het heeft een sterke preventieve werking. Veelal zien wij dat als wij zwart verzuim hebben aangetoond er minder ziekteverzuim optreedt in een organisatie.

Onze aanpak: hoe werkt een ziekteverzuimcontrole?

Nadat wij het plan van aanpak met u hebben afgestemd voeren wij eerst een informatief onderzoek uit, gevolgd door één of meerdere observaties. Onze onderzoekers controleren of de ziekgemelde werknemer zich bezighoudt met activiteiten die niet passen bij het ziektebeeld, of met activiteiten die niet conform de afspraken met de bedrijfsarts zijn. Daarbij maken zij onopvallend foto’s en video’s en noteren zij hun bevindingen. Daarbij houden onze onderzoekers zich uiteraard aan de privacywet- en regelgeving.

Vervolgens ontvangt u een rapport met onze onderzoekresultaten én het beeldmateriaal. Daarnaast geven we u advies over de (juridische) stappen die u kunt nemen en hoe u dat moet doen. Ons onderzoeksverslag kunt u daarbij als basis gebruiken.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of behoefte aan vrijblijvend advies om verzuimfraude binnen uw bedrijf terug te dringen? Neem dan gerust contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Contactformulier ziekteverzuimcontrole

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.