Helaas zien wij bij Hoffmann in de praktijk dagelijks nogal wat voorbeelden van non-compliant gedrag.

Denkt u daarbij aan diefstal van bedrijfseigendommen, verkoop van bedrijfsvertrouwelijke informatie of fraude binnen het administratief proces. Interne bedrijfsfraude kan een flinke schadepost voor uw organisatie opleveren, zowel aan het imago als op financieel gebied.

Hoffmann gelooft dat het voortijdig in kaart brengen van de risico’s op dergelijk gedrag een hoop ellende kan voorkomen. Maar compliant werken staat niet op zichzelf. Het is onderdeel van het grotere geheel van leidinggevenden, medewerkers, processen, cultuur, normen en waarden. Door de hele organisatie heen is het belangrijk dat iedereen professioneel handelt, de regels kent en deze ook toepast. Maar hoe krijgt u alle medewerkers mee in dit gewenste gedrag?

Onze aanpak: het 3x3-model

Hoffmann ontwikkelde het 3x3-model speciaal om u te kunnen helpen om binnen uw organisatie een gedragsverandering te bewerkstelligen. Dit gedragsprogramma is gebaseerd op een bekende psychologische theorie die laat zien dat gewenst gedrag optreedt als iemand het wil doen (motivatie), het kan doen (capaciteit) en de mogelijkheid heeft om het te doen (gelegenheid).

Binnen het gedragsprogramma onderzoeken onze sociaal psychologen eerst de motivatie, capaciteit en gelegenheid bij uw medewerkers. Vervolgens werken zij per gedraging uit welke organisatorische, menselijke en technische stappen u kunt nemen om ervoor te zorgen dat uw medewerkers in staat zijn om hun gedrag te veranderen. Dit zijn altijd zeer concrete adviezen die u gelijk binnen uw organisatie kunt toepassen.

Het doel van ons 3x3-model is een organisatie waarin medewerkers zich aan de regels houden, het belang van controles inzien, elkaar aanspreken als ze zien dat anderen zich niet aan de regels houden en een organisatiecultuur ervaren waarin de leiding het goede voorbeeld geeft. Kortom, een open bedrijfscultuur waarin door iedereen compliant wordt gewerkt.

Meer informatie?

Bent u nieuwsgierig geworden naar wat Hoffmann voor uw organisatie kan betekenen?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten wisselen hierover graag met u van gedachten.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.