Casussen

Hoffmann voert jaarlijks zo'n 1.200 onderzoeken uit. De aard van de onderzoeken zijn heel uiteenlopend en elk verhaal is anders. Met deze casus verhalen geven we u een kijkje in de keuken en laten we de veelzijdigheid van onderzoek en oplossing zien.

Casus - vertrouwelijke informatie gelekt?

Vertrouwelijke informatie gelekt?

1 september 2020

Een goed onderzoek doen zit in ons dna. Gelukkig blijkt het tijdens zo’n onderzoek ook wel eens om een storm in een glas water te gaan. Hoe dat toch leidt tot de nodige veranderingen, lees je in deze casus.

Casus - van kwaad tot erger

Van kwaad tot erger

4 juni 2020

Wat als je de creditcard van het bedrijf mag gebruiken en niemand controleert wat je ermee doet? Dan kan het heel geleidelijk steeds meer uit de hand lopen…

Casus - Je werkgever belazeren tijdens de crisis

Je werkgever belazeren tijdens de crisis

7 april 2020

Medewerkers die hun werkgever ernstig benadelen zullen er altijd zijn. Maar in de tijd van de coronacrisis hebben veel ondernemingen het al moeilijk om het hoofd boven water te houden. Dan is het natuurlijk extra wrang als personeel fraudeert.

Casus - een eigen handeltje tijdens ziekte

Een eigen handeltje tijdens ziekte

25 februari 2020

Je hebt een zieke medewerker die thuis zit. Ondertussen krijg je het vermoeden dat hij wel degelijk aan het werk is. Alleen niet voor jou! Wat nu?

Casus- dan zoeken we het toch hogerop

Dan zoeken we het toch gewoon hogerop?

30 januari 2020

Je verliest klanten aan je concurrent. Kan gebeuren natuurlijk. Maar wat als je vermoedt dat je concurrent zich niet aan de regels houdt en daardoor zo goedkoop kan aanbieden? Wij voerden onderzoek uit op een andere manier dan normaal.

Casus - Passen en meten

Passen en meten

9 januari 2020

Aanbestedingen bij gemeenten en andere overheden horen eerlijk te verlopen. Wat doe je als je het vermoeden hebt dat er iets niet helemaal in de haak is? Een gemeente uit de Randstad schakelde ons in voor onderzoek.

Casus - slimme fraude

Slimme fraude

19 december 2019

Oplichters en fraudeurs lijken steeds slimmer en geraffineerder te werk te gaan. Lees nu over een oplichting met meer dan 1 miljoen euro schade en wat u en wij daarvan kunnen leren.

Casus - onverklaarbare verschillen

Onverklaarbare verschillen

28 november 2019

Een leverancier van brandstof komt onverklaarbare verschillen tegen: het aantal liters geleverde brandstof komt niet overeen met het aantal in de administratie. Benieuwd naar ons onderzoek?

Casus - Anonieme briefschrijver wordt persoonlijk

Anonieme briefschrijver wordt persoonlijk

10 december 2019

Jouw klanten en medewerkers krijgen een brief. Een brief met hele specifieke informatie. Een brief waarin jouw vertrek als directeur wordt geëist. Een brief die ook een beetje eng wordt. De directeur die dit overkwam, besloot ons in te schakelen.

Heeft u vragen over één van deze casussen

of wilt u weten wat voor u kunnen betekenen?

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

088-2986600 

info@hoffmann.nl

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.