Ongewenst gedrag op de werkvloer

Sta op! Neem maatregelen! Voorkom grensoverschrijdend gedrag!

Deze week kun je er niet omheen, de misstanden bij The Voice. Na de aflevering van BOOS gisteren is nog meer duidelijk geworden dat er nog heel veel werk aan de winkel is wat betreft ongewenst gedrag op de werkvloer.

Afgelopen maandag startten wij opnieuw onze campagne ‘ongewenst gedrag op de werkvloer’. Op 29 september 2020 plaatsten wij ons eerste nieuwsbericht dat we een toename zien in meldingen over seksuele intimidatie op de werkvloer. En die toename is niet meer gestopt.

Cybersecurity & Security Risk Management

Het belang van screening tijdens een sollicitatieprocedure

Onlangs veroordeelde de rechtbank Zwolle een 33-jarige vrouw tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. De vrouw deed zich voor als arts, terwijl ze slechts een jaar medicijnen had gestudeerd. Met vervalste papieren werd zij bij maar liefst 15 werkgevers aangenomen. Een zaak als deze staat helaas niet op zichzelf. We leggen uit waarom het van belang is om kandidaten vóóraf te screenen.

Fraude & Integriteit

Vierluik deel 4 - het confrontatiegesprek met de betrokkene

Zonder betrokkene geen fraude. Wij gebruiken de term betrokkene voor degene die we onderzoeken bij een fraude-incident: de vermoedelijke fraudeur. In dit laatste deel van het vierluik over fraude geven we u een inkijkje in de laatste fase van onze onderzoeken. Hoe komen we uiteindelijk met een betrokkene aan tafel? Hoe bereiden we dit confrontatiegesprek voor? En hoe verloopt zo’n gesprek meestal?

 

Fraude & Integriteit

Frauderende aandeelhouder, wat nu?

Stel, u heeft een bedrijf overgenomen. De oprichter van dat bedrijf heeft echter nog steeds een deel van de aandelen in handen. Ook sprak u af dat hij nog een tijdje de operationele leiding op  zich zou nemen. Maar nu heeft u serieuze aanwijzingen dat hij fraudeert. Hij zou geld uit ongeregistreerde verkopen in zijn eigen zak steken. In het verleden hield hij een gedeelte van de verkopen buiten de boeken en is dit na de overname blijven doen. Wat nu?

Fraude & Integriteit

Casus - opgaan in de massa

Vrijdagmiddag. Een batch met tientallen betalingen staat klaar. Nog even controleren voordat de betalingen er voor het weekend uit gaan. Maar dan ziet de controller iets verdachts. Dat rekeningnummer lijkt helemaal niet te kloppen met het rekeningnummer op de factuur. Als hij het uitzoekt, blijkt het rekeningnummer van zijn administratieve collega te zijn. De collega die vandaag vrij is, maar normaal de batches klaarzet op vrij ag. Er is vast iets fout gegaan in alle hectiek… Hij belt zijn collega op.

Fraude & Integriteit

Hoe voorkomt u de diefstal van medicijnen?

Het komt regelmatig in het nieuws: verpleegkundigen die worden ontslagen vanwege de diefstal van medicatie. Meestal voor eigen gebruik, maar soms ook om te verhandelen. De laatste tijd worden wij regelmatig benaderd door zorginstellingen bij vermissingen van medicatie. Natuurlijk doen wij daar onderzoek naar voor onze klanten. Maar zoals u weet is voorkomen beter dan genezen. Het kan dus geen kwaad om uw interne procedures voor de inkoop van medicijnen en de medicijnuitgifte eens onder de loep te nemen.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.