Hoffmann algemeen

Riskmanagement in tijden van een (corona)crisis - deel 2 van een 2-luik

Een crisissituatie, zoals de huidige coronacrisis, vraagt eerst om crisismanagement. Zo probeert u op dit moment, net als de meeste andere bedrijven, de primaire processen van de organisatie operationeel te houden. Bijvoorbeeld door thuiswerken mogelijk te maken, of processen rondom ziekmeldingen te coördineren. Prima, maar als dat eenmaal is geregeld, is er vanuit de leiding van uw organisatie een breder perspectief op de langere termijn vereist.

Cybersecurity & Security Risk Management

Thuiswerken vanwege het coronavirus? Let op deze risico’s! - deel 1 van een 2-luik

Het coronavirus heeft de wereld in zijn greep. Maatregelen worden alsmaar ingrijpender en steeds meer mensen werken vanuit huis. Zoals we altijd zien bij actuele gebeurtenissen, proberen cybercriminelen hier op allerlei manieren misbruik van te maken. In dit artikel schetsen we verschillende risico’s en geven we u praktische tips om te zorgen dat uw organisatie niet ook nog wordt geraakt door cybervirussen .

Hoffmann algemeen

Aangepaste werkwijze i.v.m. COVID-19

Hoffmann volgt de ontwikkelingen aangaande het Coronavirus nauwlettend en past haar werkwijze daarop aan.

Gezien de laatste ontwikkelingen en richtlijnen van het RIVM en de Nederlandse overheid om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen werken we zo veel als mogelijk vanuit huis.


Hoffmann zal gewoon bereikbaar zijn op ons reguliere nummer 088-2986600 en via mail op info@hoffmann.nl

Cybersecurity & Security Risk Management

Persbericht - Hoffmann en KPN Security beklinken samenwerking

Hoffmann en KPN Security intensiveren de onderlinge samenwerking. Martijn van de Beek (directeur Hoffmann) en Marcel van Oirschot (Executive Vice President KPN Security) plaatsten tijdens NLSecure[ID], het evenement van KPN Security dat op 28 januari plaatsvond, beiden hun handtekening onder de samenwerkingsovereenkomst.

Hoffmann's gedragprogramma

Artikel 'Het meten van gedrag in cybersecurity' - deel 2

Dat het niet eenvoudig is om de medewerkers van een organisatie weerbaar te maken tegen cyberdreigingen, zullen niet veel experts meer betwisten. In het eerste deel van dit drieluik werd toegelicht dat er een kloof zit tussen awareness en daadwerkelijk gedrag. Waar kennis nog relatief eenvoudig getoetst kan worden, is dat voor gedrag een stuk complexer. Door de verschuiving van awareness naar gedrag neemt de vraag naar gedragsmetingen toe. Standaard wordt ingezet op vragenlijsten waarin medewerkers moeten aangeven wat zij weten en hoe zij handelen.

Cybersecurity & Security Risk Management

Afpersing via bombrieven

Afgelopen week waren de bombrieven opnieuw volop in het nieuws. Dit keer ging het zelfs over ontplofte bombrieven. Hoe gaat afpersing eigenlijk in zijn werk? En wat maakt de incidenten van afgelopen week zo bijzonder?


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.