Fraude & Integriteit

Sollicitanten checken op betrouwbaarheid: 3 adviezen voor HR

Als HR-manager weet je hoe ingewikkeld het kan zijn om sommige specifieke vacatures in te vullen. Zoals die van een IT-manager of CFO. Als je na een lange zoektocht ‘de ware’ eindelijk gevonden hebt, dan wil je zo snel mogelijk een handtekening onder dat contract. Iets waar je dan niet op zit te wachten is een betrouwbaarheidscheck door middel van een screening. Hoe zorg je ervoor dat pre-employment screening jouw zoektocht niet in de weg staat?

Fraude & Integriteit

Vergeten competentie in sollicitatieprocedure: betrouwbaarheid

Wil je eerlijk en betrouwbaar personeel aannemen? Vraag het aan je HR-collega’s en ze zeggen waarschijnlijk volmondig ‘ja’. Logisch. Toch krijgt de competentie ‘integriteit’ in selectieprocedures niet altijd de aandacht die zou moeten. Want de meest geschikte kandidaat blijkt zeker niet altijd de meest betrouwbare.  

Cybersecurity & Security Risk Management

Gijzelsoftware: schade beperken, maar nog beter voorkomen!

Het komt met grote regelmaat in het nieuws, en zo ook vandaag weer: Nederlandse bedrijven worden het slachtoffer van geavanceerde gijzelsoftware. De schade voor die organisaties loopt al snel in de miljoenen. Het zal u niet verbazen dat wij u adviseren om alert te zijn en er alles aan te doen om een dergelijke aanval te voorkomen. Daarvoor staat u een aantal maatregelen ter beschikking.

Cybersecurity & Security Risk Management

7 vragen en antwoorden over pentests

“We denken wel dat we de IT-beveiliging goed geregeld hebben, maar moeten we niet eens toetsen of het echt zo is?” Een terechte vraag die steeds meer organisaties zichzelf stellen. Want de dreiging neemt alsmaar toe. Een pentest geeft inzicht in de grootste risico’s die jouw organisatie loopt als het gaat om cyberaanvallen en in wat je kunt doen om het beveiligingsniveau te verhogen. In dit artikel beantwoorden we een aantal verdiepende vragen over pentests. 

Fraude & Integriteit

Fraude en integriteitsschending vraagt soms om nazorg

Hoffmann houdt zich al ruim 50 jaar bezig met fraude- en integriteitsonderzoeken binnen bedrijven. Ondanks de grote zorgvuldigheid en de discretie waarmee wij werken zien wij dat die onderzoeken soms best wel een grote impact kunnen hebben. Niet alleen op de betrokkene(n) zelf, maar ook op de rest van de organisatie.

Cybersecurity & Security Risk Management

Het is niet de vraag óf je organisatie gehackt wordt, maar wanneer.

‘Dat overkomt ons niet. Hier valt niks bijzonders te halen.’ Veel organisaties denken geen interessant doelwit te zijn voor cybercriminelen. Helaas onterecht. Mathijs van der Pol is ethical hacker bij Hoffmann en verbaast zich hier iedere dag weer over. “Het is tegenwoordig niet meer de vraag óf je wordt gehackt, maar wanneer.”


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.