Dit artikel is gepubliceerd in de Hoffmann Tips - editie 243

Hoffmann heeft een breed palet aan specialisten in dienst die elk gepassioneerd over hun werk kunnen vertellen. De onderwerpen zijn zeer divers, zo valt er over elke dienst wat te vertellen. Denk aan fraudesignalen herkennen, CEO- en factuurfraude voorkomen, ongewenst gedrag voorkomen, het belang van pre-employment screening, spionage, red teaming, cyberveilig gedrag. We lichten een aantal onderwerpen voor u uit. De heren en dames zijn inzetbaar tijdens uw evenement om een (online) presentatie te geven aan uw gasten.

Profielfoto Ron

De do's en dont's bij het vermoeden van interne fraude

Ron Nieuwendijk

Welke stappen gaat u zetten als er binnen uw organisatie een vermoeden is van fraude en wat mag u doen? Mag u zomaar de mailbox van iemand onderzoeken? Is het plaatsen van een verborgen camera toegestaan? Hoe pakt u zo’n zaak tactisch aan? Ron geeft u praktische handvatten over de juiste aanpak. 

Profielfoto Maarten

Red Teaming

Maarten IJzermans

Waarschijnlijk besteedt u net als veel andere organisaties veel geld en tijd aan cybersecurity. Het nut van deze investeringen bewijst zich pas als  er zich een mogelijke aanval voordoet. Professionele cybercriminelen zullen er alles aan doen om iedere vorm van beveiliging te omzeilen. Ook  als dit betekent dat zij misbruik moeten maken van de kwetsbaarheid en hulpvaardigheid van uw medewerkers. (Cyber)criminelen worden hierin  steeds creatiever. Maar het Red Team van Hoffmann ook. Maarten kan u vertellen hoe wij te werk gaan.

Profielfoto Johan

Ongewenst gedrag voorkomen

Johan Klokman

Iedereen wil werken in een veilige organisatie, een plek waar het welzijn van de medewerkers er daadwerkelijk toe doet en mensen elkaar kunnen vertrouwen. Organisaties willen van hun kant die veilige werkomgeving creëren; een werkomgeving waar medewerkers optimaal kunnen  en willen presteren. Een veilige omgeving betekent dat er geen ruimte is voor gedrag als pesten, discriminatie, seksuele intimidatie en/of stalking. Geen ruimte voor ongewenst gedrag dus. 

Profielfoto Floor

Cyberveilig gedrag

Floor Dijkshoor en/of Esther Kraan

Welk antwoord krijgt u wanneer u aan uw medewerkers vraagt of hij/zij zich cyberveilig gedraagt? De kans is groot dat deze antwoorden enorm uiteenlopen. De één zal zeggen dat hij zich altijd cyberveilig gedraagt omdat hij altijd zijn computer lockt. De volgende zal toelichten dat zij dit gedrag vertoont omdat zij een heel moeilijk wachtwoord heeft. Weer een ander zal aangeven dat ‘iets met cyber’ toch de verantwoordelijkheid is van de IT-afdeling? Kortom, cyberveilig gedrag is een veelomvattende term. Daarnaast zijn de verwante risico’s en kwetsbaarheden vaak erg uiteenlopend. Hoe maakt u van informatiebeveiliging een organisatie breed bespreekbaar thema?

Profielfoto Esther

Meer weten?

Neem vrijblijvend contact met ons op en we helpen u verder.

088-298 66 00 

info@hoffmann.nl

Hoffmann algemeen

Young Professional: Elke Weijkamp

Onze Elke Weijkamp is geïnterviewd door Security Management en schittert in  de eerste editie van het magazine van dit jaar.

Ze vertelt over haar carrière; wat ze heeft geleerd van haar manager; securitytrends; sociale media; haar ambitie.

Hoffmann algemeen

“Onze Interim Security Professionals kunnen bij wijze van spreken morgen al starten.”

Veel organisaties zijn vanuit de preventiekant of onze fraude- en integriteitsonderzoeken bekend met de consultants van Hoffmann. Minder bekend is dat onze consultants ook op interim basis beschikbaar zijn. Ter overbrugging tussen twee vaste medewerkers bijvoorbeeld, tijdens ziekte of verlof, of als extra handjes bij het opstarten van een project, of als ondersteuning tijdens de coronacrisis. Floor Dijkshoorn, bij Hoffmann verantwoordelijk voor de inzet van deze professionals, vertelt er meer over.

Hoffmann algemeen

Tijdelijk bijstand van een Hoffmann professional nodig?

Als de coronacrisis en het thuiswerken van de afgelopen (bijna) tien maanden ons iets hebben geleerd, is het dat binnen organisaties zowel cyberveiligheid als fysieke veiligheid nog belangrijker zijn geworden. Bij Hoffmann zien we dat organisaties daarbij tegen verschillende uitdagingen aanlopen. Veel van die uitdagingen hebben te maken met een gebrek aan capaciteit. Reden waarom wij te hulp schieten met (tijdelijke) interim professionals.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.