Op dit moment hebben vrijwel alle werkgevers moeite om aan geschikt personeel te komen. De verwachting is dat hier ook in 2023 geen verandering in komt. Voor u als werkgever kan het dan verleidelijk zijn om de pre-employment screening maar over te slaan. Want er is nu een kandidaat, vind maar eens een andere. Waarom dit onverstandig én onnodig is leest u in dit artikel.

Het onzekere voor het zekere

‘Het cv ziet er op het eerste oog goed uit, ik geloof het wel.’
'We vragen wel een VOG op.’‘
'Het gaat om een parttime functie.’
‘Er hebben geen andere kandidaten gereageerd.’
'De vacature móet op korte termijn worden vervuld, we hebben geen tijd voor een screening.’

Allemaal redenen waarom werkgevers nog wel eens het onzekere voor het zekere nemen en een screening achterwege laten. Onverstandig, want uit verschillende onderzoeken blijkt dat maar liefst 71% van de cv’s onwaarheden bevat en een kwart van de sollicitanten belangrijke informatie verzwijgt. Met alleen een VOG krijgt u die informatie niet boven water. Bovendien bent u meer tijd (en geld) kwijt aan onderzoek, ontslag en het werven van een nieuwe kandidaat als u na een aantal maanden signalen krijgt dat de betreffende medewerker daadwerkelijk heeft gelogen of gefraudeerd. Om over de onrust in uw bedrijf en de mogelijke reputatieschade nog maar te zwijgen.

Een screening hoeft niet veel tijd te kosten

Dat een screening veel tijd kost is een hardnekkig misverstand. Een screening hoeft geen maanden te duren. De eerste achtergrondcontroles kunnen via onderzoek in open bronnen vaak al binnen 24 uur worden uitgevoerd.

Bovendien is het mogelijk om een kandidaat al wel te laten starten, maar het goed doorlopen van een pre-employment screening als ontbindende voorwaarde op te nemen in de arbeidsovereenkomst. Daarmee kunt u vertraging voorkomen, zeker bij de uitgebreidere screeningen.

Uit 35% van onze screenings blijkt dat er sprake is van een aandachtspunt met mogelijk een verhoogd risico."

Een risico is niet direct een ‘no-go’

Tot slot hoeft een in de screening geïdentificeerd risico niet altijd te betekenen dat u de kandidaat niet kunt aannemen. Met de resultaten van de screening kunt u wel in gesprek met de kandidaat, om vervolgens zelf te beoordelen of u de kandidaat het voordeel van de twijfel gunt (en eventueel beheersmaatregelen neemt) of het risico toch te groot vindt.

Meer informatie?

Heeft u vragen over dit onderwerp? Of wilt u kandidaten door Hoffmann laten screenen?
Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag.

088-2986600

info@hoffmann.nl

Cybersecurity & Security Risk Management

Trends in cv-fraude: waar het opleuken stopt en fraude start

Stel, u ziet de vacature van uw dromen voorbijkomen. Het internationale bedrijf in uw woonplaats zoekt een sales director om een groot salesteam aan te sturen, leidinggevende ervaring is een pré. Nu heeft u tijdens een vakantieperiode wel eens uw huidige manager waargenomen, maar naar verwachting komt u daarmee niet door de eerste ronde. Komt u dan in de verleiding om uw ‘leidinggevende ervaring’ iets aan te dikken

Cybersecurity & Security Risk Management

Zakelijke relatie aangaan? Reputatieschade voorkomen? Doe onderzoek!

Als we privé iets kopen, bijvoorbeeld via Marktplaats of een webshop, vinden we het tegenwoordig heel normaal om te controleren of de verkoper wel betrouwbaar is. Door schade en schande zijn we wijzer én voorzichtiger geworden. Gek genoeg zijn bedrijven vaak een stuk onvoorzichtiger als ze in zee gaan met een nieuwe zakenpartner.

Cybersecurity & Security Risk Management

Twee onmisbare elementen voor een (digitaal) forensisch onderzoek

Stel, u krijgt een anonieme melding dat een van uw medewerkers bezig is om uw bedrijfsgeheimen aan de concurrent te verkopen. Deze melding maakt u nogal zenuwachtig, want de potentiële schade is enorm. U wilt  dus direct een digitaal onderzoek laten uitvoeren en het e-mailverkeer van de betreffende medewerker monitoren. Maar dan loopt u tegen twee problemen aan, want uw organisatie is niet forensic ready en u heeft geen e-mail en internetprotocol.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.