Deze vacature is gesloten

 

Hoffmann heeft inmiddels 60 jaar ervaring met het onderzoeken van incidenten op de werkvloer (fraude, integriteitsschendingen, cyberincidenten e.d.). Wij zijn als geen ander in staat om te adviseren hoe dergelijke situaties vermeden of opgelost kunnen worden. Onze dienstverlening richt zich op het leveren van allround beveiliging bij onze klanten op het vlak van cyberveiligheid, fraude, integriteit en riskmanagement. Onze ambitie is de grootste speler zijn en blijven die deze gecombineerde dienstverleningen aanbiedt.

De organisatie bestaat uit collega’s die onderzoek doen naar incidenten en collega’s die meedenken met klanten hoe incidenten kunnen worden voorkomen of opgelost. Als ‘sociaal psycholoog (phd) & thought leader gedrag’ kom je voornamelijk te werken met de tweede groep collega’s. Je bent het gezicht naar buiten waarbij je je richt op de dienstverleningen cyberveiligheid en integriteit (sociale veiligheid). 

Het team

Het team waarin je komt te werken heet het ‘gedragsteam’ en bestaat uit drie andere bevlogen en betrokken sociaal psychologen. Je rapporteert direct aan de Director Cybersecurity & Security Risk Management. We zijn een klein en hecht team, wat houdt van nauw samenwerken en snel schakelen. We voeren uiteenlopende opdrachten uit voor klanten (zowel profit als non-profit organisaties) in de dienstverleningen cyberveiligheid en sociale veiligheid. De focus in onze opdrachten ligt op het gedrag van de medewerkers. Zo houden we ons bijvoorbeeld bezig met het bevorderen van cyberveilig gedrag of het creëren van een sociaal veilige werkomgeving. Alle opdrachten draaien uiteindelijk om de cultuur binnen een organisatie en hoe deze te bewegen naar een veilige werkomgeving. Onze ambitie is voorloper te zijn (en blijven) op het vlak van menselijk gedrag binnen de dienstverlening cyberveiligheid en sociale veiligheid.

Dit ga je doen

De functie sociaal psycholoog & thought leader gedrag is tweeledig. Enerzijds ga je hands on en praktijkgericht klanten helpen met vraagstukken over gedragsverandering (70% van je tijd). Anderzijds treed je op als expert in het werkveld richting klanten en de media. Je draagt hiermee bij aan het realiseren en behouden van een voorlopersrol in de markt binnen de dienstverleningen cyberveiligheid en sociale veiligheid (30% van je tijd). 

Bovenstaande vertaalt zich concreet naar het volgende:

 • Je voert opdrachten uit (zoals hierboven beschreven) in samenwerking met de andere sociaal psychologen. Daarnaast bouw je lange termijn relaties op met klanten, bouwt deze verder uit en onderhoudt ze.
 • Je treedt naar buiten als expert op het gebied van menselijk gedrag op het vlak van cyberveiligheid en sociale veiligheid op de werkvloer. Dit doe je bijvoorbeeld door het schrijven van (wetenschappelijke) artikelen, het geven van presentaties en webinars bij klanten en congressen of te gast zijn in een talkshow. 
 • Je zorgt ervoor dat je constant op de hoogte blijft van de nieuwste trends en ontwikkelingen op het vlak van gedragsverandering in de thema’s cyberveiligheid en sociale veiligheid. 
 • Je gaat naar congressen, presentaties e.d. die relevant zijn voor jouw werkveld om te leren of zelf kennis te delen.
 • Je deelt je kennis ook binnen het team op het gebied van gedrag(sverandering) actief en helpt mee in de ontwikkeling van onze dienstverlening en richting van het team. 

Dit kan je

 • Je hebt ervaring als gedragskundige en in het naar buiten treden als expert:
 • Je hebt ervaring in gedragsverandering binnen organisaties. Je weet verschillende methodieken (workshops, trainingen, gedragsmetingen, interviewtechnieken, serious gaming e.d.) toe te passen t.b.v. gedragsverandering. 
 • Je hebt ervaring met het geven van presentaties en het schrijven van wetenschappelijke artikelen.
 • Je hebt bij voorkeur een wetenschappelijke opleiding in de psychologie of de sociale wetenschappen.
 • Ervaring met cyberveiligheid en sociale veiligheid is een pré. 

Dit ben je

 • Je bent communicatief ijzersterk en denkt klantgericht. Je herkent je in de volgende punten:
 • Je weet jezelf goed te presenteren en schrijft en spreekt graag als expert over menselijk gedrag en psychologie. 
 • Je werkt graag in een team en weet mensen met elkaar te verbinden.
 • Je werkt resultaatgericht, bent kritisch en analytisch sterk.
 • Je houdt het overzicht en kan goed plannen en organiseren.
 • Je bent bereid om de opleiding Particulier Onderzoeker te volgen (of beschikt hier al over).
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Dit krijg je

 • Een uitdagende functie binnen een professionele organisatie, die continu aansluiting zoekt bij veiligheidsontwikkelingen in de maatschappij.
 • Bevlogen collega’s die staan te springen om met je van start te gaan.
 • Een jaarcontract. Bij goed functioneren en wederzijds enthousiasme wordt deze verlengd met een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een marktconform salaris met 10% vakantiegeld.
 • Een uitgebreid pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een leaseauto, tantième-regeling en onkostenvergoeding.
 • Een zeer ruim opleidingsbudget.

Solliciteren?

Wij zijn benieuwd naar je! Stuur je motivatiebrief* en cv naar: vacatures@hoffmann.nl t.a.v. Britt Bloemendaal, HR Business Partner. Vragen? Die beantwoorden we graag. Bel ons op 088- 298 66 00 of mail naar info@hoffmann.nl. We nemen sowieso contact met je op naar aanleiding van je sollicitatie. Goed om te weten is dat een uitgebreid antecedentenonderzoek en een screening deel uitmaken van onze selectieprocedure.

*Om een goede brief & cv selectie uit te kunnen voeren is een motivatiebrief noodzakelijk. Reacties zonder motivatiebrief worden dan ook niet in behandeling genomen. 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.