Whitepaper

Chinese economische spionage

“De Nederlandse economie is hoogontwikkeld, innovatief en internationaal georiënteerd. Daardoor is deze een doelwit van economische spionage.” 

In hun jaarverslag 2019 waarschuwt de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) voor het gevaar dat economische

spionage oplevert voor Nederlandse bedrijven. Daarnaast wijst de AIVD erop dat de grootste dreiging op dit vlak momenteel uitgaat van de Volksrepubliek China. Noch spionage, noch economische spionage zijn nieuwe fenomenen: landen zetten deze middelen al eeuwen in. De specifieke dreiging van Chinese economische spionage is echter wel sterk gegroeid door de jaren heen, zoals duidelijk wordt uit de AIVD-jaarverslagen. 

Deze whitepaper heeft als doel om het concrete risico te belichten, inclusief de kans en impact, dat Chinese economische spionage vormt voor Nederlandse bedrijven. De whitepaper is ook beschikbaar in het Engels.

Als u uw gegevens invult ontvangt u een e-mail met daarin het whitepaper.

Cover whitepaper Chinese economische spionage

Download de whitepaper

Persoonlijke/zakelijke interesse
IK DOWNLOAD DEZE WHITEPAPER UIT

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.