Als werkgever wilt u integere en betrouwbare medewerkers selecteren, vooral als zij moeten werken met kwetsbare informatie of systemen. Maar hoe toetst u (potentiële) medewerkers op betrouwbaarheid? Kies voor integer personeel. Sluit onnodige risico’s die aan specifieke functies verbonden zijn uit met een antecedentenonderzoek oftewel pre- en in-employment screening.

Uit 35% van onze screenings blijkt dat er sprake is van een aandachtspunt met mogelijk een verhoogd risico.”

Een antecedentenonderzoek voorkomt interne fraude

Bij Hoffmann worden we dagelijks geconfronteerd met uit de hand gelopen fraudezaken of datalekken. Met de interne medewerker nagenoeg vaak in de hoofdrol. Onder andere de medewerkers die vanwege hun functie toegang hebben tot de ‘kroonjuwelen’ van de organisatie, vormen een bedrijfsrisico. En hoewel integriteit voor het uitvoeren van deze functies een essentiële competentie is, wordt deze nog te weinig getoetst in het sollicitatieproces. Met alle mogelijke gevolgen van dien. Door een antecedentenonderzoek onderdeel te laten zijn van het sollicitatieproces kan je veel ellende voorkomen.

Antecedentenonderzoek en screening personeel

Hoffmann heeft een uiterst zorgvuldige screening ontwikkeld, waarbij optimaal onderzoek wordt gedaan naar de integriteitsrisico’s van een kandidaat voor een functie en waarbij de privacybelangen van de kandidaat worden en blijven gewaarborgd. De Hoffmann screening wordt ingezet voor hogere risicofuncties waarin bijvoorbeeld veel zelfstandig wordt gewerkt en waar minder controle is. Het screenen van personeel helpt bij het beperken van de bij de functie behorende risico’s. Voor bepaalde functies is screening zelfs wettelijk verplicht.

  • Door pre-employment screening onderdeel te maken van uw selectieproces kunt u de risico’s beperken die aan een specifieke functie verbonden zijn.
  • Door in-employment screening in te zetten blijft u betrokken bij uw medewerkers. Zo weet u wat er speelt en kunt u hierop anticiperen.

Meer weten over een antecedentenonderzoek?

Meer weten over de mogelijkheden van een antecedentenonderzoek voor uw organisatie?

Contactformulier

Onze specialisten wisselen hierover graag met u van gedachten.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Onze aanpak bij screening

Bij Hoffmann gaan we eerst uitgebreid met u in gesprek, om u te helpen de risico’s van uw organisatie beter te begrijpen. We kijken hierbij verder dan alleen de functie, we kijken naar het totale spectrum van risico’s binnen een organisatie. Voor de hogere risico functies binnen uw organisatie kunnen wij, afhankelijk van het specifieke functierisico, een inhoudelijke screening uitvoeren. Dit is geen screening puur op basis van het cv of alleen een data-analyse. Onze inhoudelijke screening bestaat altijd uit een persoonlijk gesprek met de kandidaat én met referenten. Hoffmann bepaalt op basis van een risicoanalyse welke onderdelen in de screening worden meegenomen.

Privacywetgeving

Bij een antecedentenonderzoek is het van belang om een juiste afweging te maken tussen de privacybelangen van de kandidaat of medewerker en het te beheersen risico. Daarbij moeten de aard, inhoud en omvang van de screening zijn afgestemd op de beoogde reductie van het risico. Een inhoudelijke screening is altijd maatwerk. Hoffmann houdt zich aan de wetgeving en zorgt samen met u dat er een goede analyse plaatsvindt over het gerechtvaardigd belang voorafgaand aan de uitvoering van de screening.

HR: check sollicitant op betrouwbaarheid

Als HR-manager weet je hoe ingewikkeld het kan zijn om sommige specifieke vacatures in te vullen. Hoe zorg je ervoor dat pre-employment screening jouw zoektocht niet in de weg staat? Lees de 3 adviezen voor HR.

Screeningsbeleid nodig?

Een antecedentenonderzoek van Hoffmann kan worden ingezet voor sollicitanten (pre-employment screening) én voor bestaand personeel (in-employment screening). Voor een in-employment screening moet u een formeel screeningsbeleid hebben. Heeft u dat nog niet? Dan helpt Hoffmann u ook graag bij het opzetten en uitwerken hiervan. In onze whitepaper 'in 5 stappen naar een effectief screeningsbeleid' leggen we u uit hoe het werkt.

Cover whitepaper screening

Contactformulier Pre-employment screening

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.