Iedere organisatie moet haar technologie, medewerkers, technische middelen en klantgegevens beschermen tegen insider threats en externe bedreigingen zoals cybercriminelen en dus hun Corporate Security op orde hebben.

Mogelijk heeft u een eigen afdeling die zich hiermee bezig houdt. Maar weet u ook zeker of deze afdeling specifieke en actuele expertise over corporate security in huis heeft? Bijvoorbeeld over insider threats, corporate- en industriële spionage, of de meest recente modus operandi van criminelen, waaronder CEO-fraude en phone phishing?

Hoffmann heeft verschillende specialisten in huis die u periodiek kunnen adviseren of als uw vaste huisadviseur kunnen optreden met betrekking tot corporate security. Zij putten daarbij niet alleen uit hun eigen kennis en ervaring, maar ook uit de kennis van de vele onderzoeken naar incidenten waarbij de modus operandi van de insider threath of cybercriminelen worden onderzocht. Zo is de expertise van onze specialisten over corporate security altijd volledig up to date.  

Voorbeeld activisme

Een concreet voorbeeld van een dreiging is activisme. Bedrijven en instellingen krijgen in toenemende mate te maken met activisme. Via social media staan sommige (bedrijfs)activiteiten voortdurend onder de aandacht van de publieke opinie. Soms proberen activisten deze activiteiten te verstoren, of bedrijfsgeheimen openbaar te maken om vermeende misstanden te onthullen. In extreme gevallen gaat activisme zelfs met geweld gepaard. Activisme is een maatschappelijk fenomeen dat profiteert van social media. Daarom richt de aandacht van Hoffmann zich in eerste instantie op die social media. Door vroegtijdig de aandacht van activisten voor uw bedrijf of organisatie te herkennen en te monitoren, is Hoffmann in staat accurate maatregelen te treffen. Daarvoor hebben wij cyberspecialisten in huis die de sociale media monitoren. Bij eventuele bedreigende ontwikkelingen schakelen zij de fysieke veiligheidsspecialisten van Hoffmann in om te anticiperen op het mogelijke activisme.

Activisme

Crisismanagementplan

Iedereen kent de wet van Murphy: “Alles wat fout kan gaan, zal fout gaan - op het slechtst denkbare moment". Deze wet gaat vaak op wanneer zich binnen een organisatie een crisis voordoet. Dan moet er snel gehandeld en duidelijk gecommuniceerd worden aan de hand van een crisiscommunicatieplan. Maar als er geen crisismanagementplan ligt én er geen goed geoefend crisisteam is, resulteert het meestal in een chaos. Met alle risico’s van dien. Helaas zijn veel organisaties zich pas bewust van de impact van die risico’s als ze daadwerkelijk in een crisissituatie zijn beland. Het is daarom van groot belang dat een organisatie een crisiscommunicatieplan én een geoefend crisisteam heeft, dat de juiste stappen neemt als dat nodig is.

Onze aanpak: hoe komt een crisismanagementplan tot stand?

Voor een crisismanagementplan moet er altijd eerst draagvlak en commitment zijn bij de directie. Hoffmann schrijft dus geen lijvig plan dat uiteindelijk in de bureaula van een manager verdwijnt, maar stelt een plan samen dat het bewustzijn van mogelijke crisisscenario’s vergroot en duidelijk maakt hoe deze ingrijpen in de dagelijkse processen van de organisatie.

De specialisten van Hoffmann stellen daarom een kort en krachtig basisplan op, dat ingaat op:

  • dreigingsscenario’s en niveaus van crisis: low, medium of high, met elk een ander alarmeringsniveau
  • de alarmeringsprocedure
  • de samenstelling van (een) crisisteam(s)
  • facilitaire aangelegenheden (locatie van de crisisruimte, benodigdheden, et cetera)
  • Vervolgens worden de verschillende risicoscenario’s uitgewerkt in bijlagen, met in elke bijlage een plan van aanpak per scenario. Daarmee maken de bijlagen onderdeel uit van het basisplan dat voorziet in de crisismanagementstructuur.

Training crisisteams

Een crisismanagementplan is de eerste stap. Maar een crisismanagementplan werkt pas als de verschillende scenario’s ook getraind worden, zodat crisisteams precies weten wat er van ze verwacht wordt op het moment dat zich daadwerkelijk een crisissituatie voordoet. ‘Train as you fight’ is bij defensie een gevleugelde uitspraak over training en simulaties. Het klinkt heftig, maar het is de enige manier om teams voor te bereiden op stressvolle situaties. Onze training richt zich op het oefenen van het crisismanagementproces en op de dynamiek binnen het team. Dit is altijd een maatwerkaanpak die aansluit op de behoefte en vooral op de ervaring van het crisisteam. Zo kan de training een korte ‘table top’- oefening zijn, waarbij vooral het proces en de besluitvorming wordt getest. Maar ook een uitgebreide oefening met een complete scenariotraining inclusief acteurs en zelfs een televisieploeg behoort tot de mogelijkheden.

Crisiscommunicatie

Daarnaast biedt Hoffmann de training crisiscommunicatie. Welke informatie verstrekt u aan journalisten? Hoe gaat u om met social media? Hoe communiceert u effectief binnen de organisatie? Kortom, wat vertelt u wel en wat juist niet, om zo de regie over uw eigen communicatie te houden.

Meer informatie over crisismanagement en crisiscommunicatie?

Heeft u vragen? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een crisismanagementplan en/of training binnen uw organisatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Corporate & Family security (VIP beveiliging)

Kunnen gaan en staan waar u wilt: het klinkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet altijd.

Persoonlijke veiligheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige mensen lopen meer risico dan anderen. Bekende Nederlanders bijvoorbeeld, maar ook CEO’s van multinationals, voorzitters van sommige organisaties, lokale ondernemers en politici.

Voor hen zijn (fysieke) bedreigingen, afpersingen, stalking en zelfs gijzelingen een reëel en dagelijks risico. De oorzaken zijn divers: een succesvolle onderneming, veel vermogen, een zakelijk geschil of een specifieke mening of opvatting.

Persoonlijke beveiliging

Het creëren van persoonlijke veiligheid is uitgegroeid tot een van onze kernactiviteiten. Een activiteit die wij in alle discretie in de praktijk brengen. Onze aanpak is dan ook echt persoonlijk. Uw situatie en wensen staan voorop in een personal security check. We zijn er zowel in uw woon- als in uw werkomgeving en staan voor u klaar in binnen- en buitenland. We beschermen niet alleen ú, maar ook uw naaste familieleden. En we monitoren uw risico’s in uw directe omgeving, maar ook online.

Woonhuisbeveiliging

Als een veilig huis voor u niet vanzelfsprekend is kunnen we met een scala aan zichtbare en onzichtbare beveiligingsmaatregelen u uw gevoel van veiligheid teruggeven, zonder van uw huis een fort te maken. Hoe we dit specifiek aanpakken?

Onze aanpak: huisbeveiliging van een bestaande woning

Beveiligingsmaatregelen die binnen een bestaande woning worden geïmplementeerd moeten logisch, laagdrempelig en redelijk in balans zijn. Bij het beveiligen van een bestaande woning onderzoeken wij daarom eerst nauwkeurig hoe de kwaliteit van bouwkundige voorzieningen kan worden verbeterd, welk systeem van elektronische detectie en controle passend is en welke organisatorische maatregelen nog kunnen worden toegepast.

Onze aanpak: huisbeveiliging van een te bouwen of verbouwen woning

Bij het implementeren van beveiliging tijdens een grote verbouwing of een nieuw te bouwen woning kunt u kosten besparen, omdat de noodzakelijke bouwkundige beveiligingsspecificaties al in het overleg met de architect of de bouw kunnen worden geïntroduceerd. Denkt u daarbij aan de locatie van in- en uitgangen, het hang- en sluitwerk van deuren en ramen, de kwaliteit van kozijnen, inbraakvertragende beglazing, een strongroom, detectie en controle en verlichting.

Uiteraard kiezen wij bij de beveiliging van uw woonhuis altijd voor maatregelen die niet alleen de onderkende risico’s beteugelen, maar ook binnen uw persoonlijke leven passen.

Vip beveiliging is 24/7 tot uw beschikking

Afhankelijk van uw risico’s en voorkeuren stellen we een compleet en samenhangend pakket beveiligingsmaatregelen voor u samen van persoonlijke beveiliging tot woonhuisbeveiliging. Daarbij verzekert Hoffmann uw vrijheid. Dat doen we met maatregelen die u amper als maatregel ervaart. U kunt zich vrij blijven bewegen, terwijl het veilig voelt.

Beveiliging is één. Maar mocht er zich toch een calamiteit voordoen dan is Hoffmann uw directe aanspreekpunt, 24 uur per dag en zeven dagen per week. Dan staan we voor u klaar en adviseren en ondersteunen wij bij het contact met de politie of het rechercheonderzoek.

Ons devies is: veiligheid zie je niet maar voel je.

Corporate & Family Security

Meer informatie over persoonlijke beveiliging en/of woonhuisbeveiliging?

Heeft u vragen? Of direct advies nodig?
Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl

 Of neem direct contact op met één van onze consultants.

Contactformulier Corporate Security

left section

right section

Contact


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.