Als werkgever wilt u integere en betrouwbare medewerkers selecteren, vooral als zij moeten werken met kwetsbare informatie of systemen. Maar hoe toetst u (potentiële) medewerkers op betrouwbaarheid? Kies voor integer personeel. Sluit onnodige risico’s die aan specifieke functies verbonden zijn uit met pre- en in-employment screening.

Uit 35% van onze screenings blijkt dat er sprake is van een aandachtspunt met mogelijk een verhoogd risico.”

Medewerker in de hoofdrol

Bij Hoffmann worden we dagelijks geconfronteerd met uit de hand gelopen fraudezaken of datalekken. Met de interne medewerker nagenoeg altijd in de hoofdrol. Onder andere de medewerkers die vanwege hun functie toegang hebben tot de ‘kroonjuwelen’ van de organisatie, vormen een bedrijfsrisico. En hoewel integriteit voor het uitvoeren van deze functies een essentiële competentie is, wordt deze nog te weinig getoetst in het sollicitatieproces. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

Pre- en in-employment screening

Hoffmann heeft een uiterst zorgvuldige screening ontwikkeld, waarbij optimaal onderzoek wordt gedaan naar de integriteitsrisico’s van een kandidaat voor een functie en waarbij de privacybelangen van de kandidaat worden gewaarborgd. De Hoffmann screening wordt ingezet voor hogere risico functies waarin bijvoorbeeld veel zelfstandig wordt gewerkt en waar minder controle is. Het screenen van personeel helpt bij het beperken van de bij de functie behorende risico’s. Voor bepaalde functies is screening zelfs wettelijk verplicht.

  • Door pre-employment screening onderdeel te maken van uw selectieproces kunt u de risico’s beperken die aan een specifieke functie verbonden zijn.
  • Door in-employment screening in te zetten blijft u betrokken bij uw medewerkers. Zo weet u wat er speelt en kunt u hierop anticiperen.

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van pre- en in-employment screening voor uw organisatie?

Contactformulier

Onze specialisten wisselen hierover graag met u van gedachten.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.

Onze aanpak

Bij Hoffmann gaan we uitgebreid met u in gesprek, om u te helpen de risico’s van uw organisatie beter te snappen. We kijken hierbij verder dan alleen de functie, we kijken naar het totale spectrum van risico’s binnen een organisatie. Voor de hogere risico functies binnen uw organisatie kunnen wij, afhankelijk van het specifieke functierisico, een inhoudelijke screening uitvoeren. Dit is geen screening puur op basis van het cv of alleen een data-analyse. Onze inhoudelijke screening bestaat altijd uit een persoonlijk gesprek met de kandidaat én met referenten. Hoffmann bepaalt op basis van een risicoanalyse welke onderdelen in de screening worden meegenomen.

Privacywetgeving

Bij een personeelsscreening is het van belang om een juiste afweging te maken tussen de privacybelangen van de kandidaat of medewerker en het te beheersen risico. Daarbij moeten de aard, inhoud en omvang van de screening zijn afgestemd op de beoogde reductie van het risico. Een inhoudelijke screening is altijd maatwerk. Hoffmann houdt zich aan de wetgeving en zorgt samen met u dat er een goede analyse plaatsvindt over het gerechtvaardigd belang voor de uitvoering van de screening.

HR: check sollicitant op betrouwbaarheid

Als HR-manager weet je hoe ingewikkeld het kan zijn om sommige specifieke vacatures in te vullen. Hoe zorg je ervoor dat pre-employment screening jouw zoektocht niet in de weg staat? Lees de 3 adviezen voor HR.

Screeningsbeleid nodig?

De screenings van Hoffmann worden ingezet voor sollicitanten (pre-employment) én voor bestaand personeel (in-employment). Voor in-employmentscreenings moet u een formeel screeningsbeleid. Heeft u dat nog niet? Dan helpt Hoffmann u ook graag bij het uitwerken hiervan. In onze whitepaper 'in 5 stappen naar een effectief screeningsbeleid' leggen we u uit hoe het werkt.

Cover whitepaper screening

Contactformulier Screening personeel

left section

right section

Contact

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.