Uiteraard wilt u nieuw personeel met open armen ontvangen en gunt u het uw huidige medewerkers om door te groeien naar een hogere functie. U wilt nieuwe en bestaande medewerkers graag het gevoel geven dat zij welkom zijn binnen uw organisatie en dat ze met uw volle vertrouwen aan de slag kunnen. Maar u heeft echter ook een andere verantwoordelijkheid, die voor de organisatie. Hoe zorgt u ervoor dat u betrouwbaar personeel in dienst neemt?

Als werkgever wilt u integere en betrouwbare medewerkers selecteren, vooral als zij moeten werken met kwetsbare informatie of systemen. En u wilt weten welke risico’s u als organisatie loopt bij de invulling van specifieke functies waarin bijvoorbeeld veel zelfstandig wordt gewerkt en waar weinig controle is. Het screenen van personeel helpt bij het beperken van die risico’s. Voor bepaalde functies is screening zelfs wettelijk verplicht. Hoffmann is bijvoorbeeld betrokken geweest bij de totstandkoming van de basisscan integriteit kandidaat-bestuurders.

Onze aanpak

Hoffmann kent twee vormen van personeelsscreening: een inhoudelijke screening door onze specialisten, bedoeld voor de hogere risico functies. En een efficiënte  administratieve datavalidatie die u zelf kunt uitvoeren voor de meer operationele functies.

Inhoudelijke screening

Voor de hogere risico functies binnen uw organisatie kunnen wij, afhankelijk van het specifieke functierisico, een inhoudelijke screening uitvoeren. Dit is geen screening puur op basis van het cv of alleen een data-analyse. Onze inhoudelijke screening bestaat altijd uit een persoonlijk gesprek met de kandidaat én met referenten. Hoffmann bepaalt op basis van een risicoanalyse welke onderdelen in de screening worden meegenomen. Deze screening sluit aan op de  basisscan integriteit kandidaat-bestuurders.

Datavalidatie via de Cloud

Hoffmann biedt in samenwerking met Validata Group voor operationele functies ook een geautomatiseerde tool aan. Daarin kunt u 24/7 zelfstandig online de gegevens van kandidaten en werknemers laten checken. De tool houdt daarbij continu rekening met de time-to-hire, de gebruikersvriendelijkheid en alle compliance eisen. Ook kan in de tool op eenvoudige wijze uw screeningsbeleid worden gevolgd, door verschillende profielen in te richten. Hoffmann adviseert u hierbij ook over privacy-aspecten.

Privacywetgeving

Bij een personeelsscreening is het van belang om een juiste afweging te maken tussen de privacybelangen van de kandidaat of medewerker en het te beheersen risico. Daarbij moeten de aard, inhoud en omvang van de screening zijn afgestemd op de beoogde reductie van het risico. Een inhoudelijke screening is vrijwel altijd maatwerk. Hoffmann houdt zich aan de wetgeving en zorgt samen met u dat er een goede analyse plaatsvindt over het gerechtvaardigd belang voor de uitvoering van de screening.

Screeningsbeleid nodig?

De screenings van Hoffmann worden ingezet voor sollicitanten (pre-employment) én voor bestaand personeel (in-employment). Voor in-employmentscreenings moet u een formeel screeningsbeleid hebben. Heeft u dat nog niet? Dan helpt Hoffmann u ook graag bij het uitwerken hiervan.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Of bent u geïnteresseerd in een screening of screeningsbeleid? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier

Onze specialisten staan voor u klaar.

088-2986600

info@hoffmann.nl 

Of neem rechtstreeks contact op met één van onze consultants.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.