Veel organisaties zijn vanuit de preventiekant of onze fraude- en integriteitsonderzoeken bekend met de consultants van Hoffmann. Minder bekend is dat onze consultants ook op interim basis beschikbaar zijn. Ter overbrugging tussen twee vaste medewerkers bijvoorbeeld, tijdens ziekte of verlof, of als extra handjes bij het opstarten van een project, of als ondersteuning tijdens de coronacrisis. Floor Dijkshoorn, bij Hoffmann verantwoordelijk voor de inzet van deze professionals, vertelt er meer over.

Waar houd je je bij Hoffmann zoal mee bezig?

“Ik ben sociaal psycholoog en onderdeel van het gedragsteam, waarbij ik mij vooral bezig houd met gedrag- en cultuurveranderingen binnen organisaties op het vlak van integriteit en veiligheid, waaronder cyberveiligheid. Hoffmann heeft daarvoor onder andere  een gedragsprogramma op integriteit, maar ook op cyberveiligheid ontwikkeld. Daarnaast geef ik samen met mijn collega’s workshops en trainingen over veilig en integer gedrag. Ook wordt ons gedragsteam van psychologen ingezet samen met ons onderzoeksteam op onderzoeken over misstanden op de werkvloer, waarbij specifieke psychologische kennis over gedrag essentieel is. Denk hierbij aan onderzoeken omtrent ongewenst gedrag zoals seksuele intimidatie of discriminatie.  Tevens houd ik mij bezig met de inzet van Interim Security Professionals bij onze opdrachtgevers.”

Profielfoto Floor Dijkshoorn

Dat laatste is geen toeval, want Floor heeft een achtergrond in recruitment. “Na het behalen van mijn master in de psychologie heb ik een tijd als recruiter gewerkt. Daarbij hield ik mij bezig met de werving en selectie van zowel vaste als interim specialisten. Nadat ik dat een aantal jaar met veel plezier had gedaan, begon ik de inhoud te missen. Ik wilde langduriger met mensen aan het werk, vooral binnen organisaties. Daarom maakte ik de overstap naar een psychologisch adviesbureau waar ik me voornamelijk heb gericht op het onderzoeken van gedrag en gedragsverandering. Sinds een jaar werk ik bij Hoffmann, waar ik mijn expertise en ervaring mooi kan combineren.”

Een Interim Security Professional van Hoffmann, waar moet ik dan aan denken?

“We merken dat de securitymarkt booming is. Tegelijkertijd is het nog een  relatieve nichemarkt. Dat betekent dat er veel vraag is naar securityspecialisten, zoals (C)ISO’s, security consultants, crisismanagers, awareness officers, ethical hackers en risk managers terwijl het aanbod niet zo groot is. Onze opdrachtgevers hebben dus regelmatig moeite om hun vacatures in te vullen. Onze Interim Security Specialisten worden dan op interim basis op deze functies ingezet, waardoor de continuïteit kan worden gewaarborgd. Zij zorgen dat alles door blijft draaien, nieuwe projecten worden opgezet én dragen ook zorg voor een goede overdracht op het moment dat de functie weer is ingevuld.”

Daarnaast  merken we bij organisaties ook een behoefte aan screeners op interim basis"

Floor Dijkshoorn, consultant Hoffmann

Deze behoefte kan ontstaan omdat een bedrijf binnen korte tijd een groot aantal interne screenings in de organisatie wil implementeren. Of omdat een externe opdrachtgever voor bepaalde klussen een team wil inhuren, maar een nauwkeurigere check dan alleen een VOG verwacht. Bij de uitvoering van screenings op korte termijn kunnen onze interim screeners zodoende uitkomst bieden. Daarnaast kunnen onze screeningspecialisten ook aan de voorzijde van screenings ondersteunen, met het opstellen of evalueren van screeningbeleid. Ze hebben ervaring met het uitvoeren van een breed scala aan screeningwerkzaamheden voor een eveneens breed scala aan organisaties en diversiteit aan functies.”

Wat is het voordeel van een Interim Security Professional van Hoffmann?

“Onze professionals zijn direct inzetbaar, ze kunnen bij wijze van spreken morgen al starten. En als onze eigen consultants niet beschikbaar zijn, of als er om een expertise wordt gevraagd die wij niet in huis hebben, beschikken wij over een groot netwerk van specialisten waar we uit kunnen putten.”

“Daarnaast is de kennis van onze consultants altijd up-to-date”, vervolgt Floor. “Omdat wij ieder jaar ruim 1.100 fraude- en integriteitsonderzoeken uitvoeren, zijn onze professionals goed op de hoogte van recente ontwikkelingen in de markt en nieuwe modus operandi (werkwijzen van kwaadwillende). Deze kennis kunnen zij inzetten om de beveiliging adequaat te organiseren, op technisch niveau gaten in de beveiliging te dichten en medewerkers te helpen veilig te handelen.”

Vervolgens, enthousiast: “En je huurt bij Hoffmann natuurlijk niet één iemand in met expertise, je krijgt de kennis en ervaring van Hoffmann als organisatie er automatisch bij. De lijntjes tussen onze professionals zijn kort en ze werken veel met elkaar samen. Hierdoor kunnen ze hun kennis en expertise bundelen. Dit maakt het ook mogelijk om maatwerk te leveren.”

Meer informatie?

U kunt altijd contact met ons opnemen.

We gaan graag met u in overleg over de mogelijkheden.

0882986600

info@hoffmann.nl

Hoffmann algemeen

De experts van Hoffmann op uw evenement

Hoffmann heeft een breed palet aan specialisten in dienst die elk gepassioneerd over hun werk kunnen vertellen. De onderwerpen zijn zeer divers, zo valt er over elke dienst wat te vertellen. Denk aan fraudesignalen herkennen, CEO- en factuurfraude voorkomen, ongewenst gedrag voorkomen, het belang van pre-employment screening, spionage, red teaming, cyberveilig gedrag. We lichten een aantal onderwerpen voor u uit.

Hoffmann algemeen

Young Professional: Elke Weijkamp

Onze Elke Weijkamp is geïnterviewd door Security Management en schittert in  de eerste editie van het magazine van dit jaar.

Ze vertelt over haar carrière; wat ze heeft geleerd van haar manager; securitytrends; sociale media; haar ambitie.

Hoffmann algemeen

Tijdelijk bijstand van een Hoffmann professional nodig?

Als de coronacrisis en het thuiswerken van de afgelopen (bijna) tien maanden ons iets hebben geleerd, is het dat binnen organisaties zowel cyberveiligheid als fysieke veiligheid nog belangrijker zijn geworden. Bij Hoffmann zien we dat organisaties daarbij tegen verschillende uitdagingen aanlopen. Veel van die uitdagingen hebben te maken met een gebrek aan capaciteit. Reden waarom wij te hulp schieten met (tijdelijke) interim professionals.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.