Bij veel (gesloten) zorginstellingen hebben begeleiders onder andere de taak controles uit te voeren  op geheugendragers (bijvoorbeeld laptops, telefoons, tablets) bij patiënten die beperkt zijn in hun vrijheid. Zo is het in veel instellingen verboden, of zijn er strenge regels, het internet te gebruiken voor welk doel dan ook. Voor sommige patiënten is het wel toegestaan gebruik te maken van bijvoorbeeld een smartphone of een laptop maar dan onder strikte voorwaarden.

Hoffmann werkt al een aantal jaar voor een dergelijke zorginstelling om de diepgaandere controles uit te voeren. In die samenwerking kwam naar voren dat de medewerkers maar beperkte kennis hebben om de gewenste standaard controles uit te voeren. Daaruit is de workshop ‘Digitaal Forensisch Onderzoek (DFO), eerstelijnscontrole’ ontstaan. Één van de digitaal specialisten binnen Hoffmann, Harald Panjer, heeft deze workshop ontwikkeld en gegeven.  

Nieuws - Workshop ‘Digitaal Forensisch Onderzoek – de basis’

Het doel van de workshop is om de medewerkers van de zorginstelling te leren hoe zij de controles op een effectieve manier kunnen uitvoeren en weten wanneer zij het over dienen te laten aan specialisten. Dit leren zij aan de hand van een theoretische basis maar vooral door praktische opdrachten uit te voeren aan de hand van voorbeelden uit de eigen instelling.

De workshop is er niet op gericht om de medewerkers op te leiden tot volleerde digitaal onderzoekers, maar aan de hand van een theoretische en praktische gedeelte worden zij bewust van de do's en don'ts tijdens een controle.

Een workshop als deze is op maat te maken door een grondige intake waarbij er bekeken wordt waar uw medewerkers tegenaan lopen tijdens het uitvoeren van controles. De inhoud van de te behandelen leerstof wordt dus niet door Hoffmann bepaald maar door de medewerkers van de kliniek.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvend advies?

Neem contact op met Hoffmann: 

088- 298 66 00

info@hoffmann.nl

Wij helpen u graag verder met een passend advies!

Fraud & Integrity

Zo houdt u criminele werknemers buiten de deur

Dit voorjaar meldden BNR en het Financieele Dagblad dat duizenden Noord-Koreaanse IT’ers undercover aan de slag zijn bij westerse bedrijven, waaronder de grootste en meest winstgevende bedrijven in de Verenigde Staten. Uit de berichtgeving blijkt dat deze werknemers veelal onder valse namen werken en binnenkomen met gestolen, vervalste of (met AI) nagemaakte identiteitsdocumenten.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.