Terugblik kennissessie Hermitage

Op uitnodiging van Trigion, de beveiliger van de Hermitage, organiseerde Hoffmann samen met het CFO platform van Alex van Groningen een kennissessie over CEO Fraude in de Hermitage. Fred Teeven leidde de sessie en deelde eigen ervaringen waardoor mooie open discussies met de deelnemers ontstond. Maarten IJzermans en Myra van Esch vertelden over Hoffmann’s ervaringen met het onderzoeken naar CEO fraude en de manier waarop Hoffmann’s sociaal psychologen mensen en organisaties weerbaar maken tegen deze vorm van fraude.

Als sluitstuk van de dag gaf de directeur van de Hermitage, Cathelijne Broers, een kijkje achter de schermen bij het opbouwen van de tentoonstelling ‘Juwelen, schitteren aan het Russische hof’. Onze gasten mochten het White Gloves Moment bijwonen, het uitpakken van één van de pronkstukken van de tentoonstelling. Een uniek moment. Vanaf zaterdag 14 september is de tentoonstelling open voor bezoekers.

Take away:

  • CEO-fraude is een kwestie van WANNEER het gebeurt, niet OF het gebeurt.
  • Het grootste gevaar bent u zelf.
  • Lang niet al het gedrag is in regels te vatten.
  • Eerste stap is kwetsbaarheden in kaart brengen met een gedragsprogramma.
  • Met de CEO-firewall weet u waar u mee aan de slag moet en hoe.

 

Cybersecurity & Security Risk Management

Afpersing via bombrieven

Afgelopen week waren de bombrieven opnieuw volop in het nieuws. Dit keer ging het zelfs over ontplofte bombrieven. Hoe gaat afpersing eigenlijk in zijn werk? En wat maakt de incidenten van afgelopen week zo bijzonder?

Cybersecurity & Security Risk Management

Staat u slechts in de Citrix file of bent u ook gehackt?

Vorige week kwam het bericht over het beveiligingslek van Citrix in het nieuws. Gelukkig zijn er maatregelen te nemen en is een eerste beveiligingsupdate al vrijgegeven. Naar verwachting komt er snel een update voor alle Citrix-omgevingen beschikbaar. 

Is het gevaar met een update helemaal geweken? Helaas niet altijd!

Cybersecurity & Security Risk Management

Gijzelsoftware: schade beperken, maar nog beter voorkomen!

Het komt met grote regelmaat in het nieuws, en zo ook vandaag weer: Nederlandse bedrijven worden het slachtoffer van geavanceerde gijzelsoftware. De schade voor die organisaties loopt al snel in de miljoenen. Het zal u niet verbazen dat wij u adviseren om alert te zijn en er alles aan te doen om een dergelijke aanval te voorkomen. Daarvoor staat u een aantal maatregelen ter beschikking.


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.