Terugblik kennissessie Hermitage

Op uitnodiging van Trigion, de beveiliger van de Hermitage, organiseerde Hoffmann samen met het CFO platform van Alex van Groningen een kennissessie over CEO Fraude in de Hermitage. Fred Teeven leidde de sessie en deelde eigen ervaringen waardoor mooie open discussies met de deelnemers ontstond. Maarten IJzermans en Myra van Esch vertelden over Hoffmann’s ervaringen met het onderzoeken naar CEO fraude en de manier waarop Hoffmann’s sociaal psychologen mensen en organisaties weerbaar maken tegen deze vorm van fraude.

Als sluitstuk van de dag gaf de directeur van de Hermitage, Cathelijne Broers, een kijkje achter de schermen bij het opbouwen van de tentoonstelling ‘Juwelen, schitteren aan het Russische hof’. Onze gasten mochten het White Gloves Moment bijwonen, het uitpakken van één van de pronkstukken van de tentoonstelling. Een uniek moment. Vanaf zaterdag 14 september is de tentoonstelling open voor bezoekers.

Take away:

  • CEO-fraude is een kwestie van WANNEER het gebeurt, niet OF het gebeurt.
  • Het grootste gevaar bent u zelf.
  • Lang niet al het gedrag is in regels te vatten.
  • Eerste stap is kwetsbaarheden in kaart brengen met een gedragsprogramma.
  • Met de CEO-firewall weet u waar u mee aan de slag moet en hoe.

 

Cybersecurity & Security Risk Management

De informatiebeveiliging op orde: wat is dat eigenlijk?

Afgelopen zaterdag stond er een groot artikel in de Volkskrant: het interne (operationele) netwerk van honderden bedrijven in Nederland was maandenlang toegankelijk voor onbevoegden. Gisteren reageerde Minister van Justitie Ferdinand Grapperhaus in het Financieel Dagblad op dat nieuws: hij wil kunnen ingrijpen bij organisaties die hun digitale beveiliging niet op orde hebben.

Cybersecurity & Security Risk Management

Videopresentatie Inge Wetzer

Steeds meer organisaties zijn ervan overtuigd dat medewerkers zich cyberveilig moeten gedragen. Maar in plaats van sturen op gedrag, worden veel initiatieven op awareness ingezet. Opvallend, want er zit een flinke kloof tussen awareness en gedrag. De psychologie laat zien dat mensen vaak wel wéten wat ze zouden moeten doen, maar toch anders handelen. In deze presentatie legt sociaal psycholoog Inge Wetzer uit hoe gedrag veranderd kan worden.

Cybersecurity & Security Risk Management

Podcast: De cruciale (maar vaak vergeten) factor in cybersecurity

Martijn van de Beek, directeur van Hoffmann, sprak onlangs met New Business Radio over de essentiële rol van sociaal psychologen in het weerbaar maken van medewerkers tegen cybercriminelen: “We laten een psycholoog toch ook geen firewall configureren? Maar waarom laat je dan wel een IT’er de mens trainen?”


 

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.