Hoffmann heeft inmiddels 60 jaar ervaring met het onderzoeken van incidenten op de werkvloer (fraude, integriteitsschendingen, cyberincidenten e.d.). Wij zijn als geen ander in staat om te adviseren hoe dergelijke situaties vermeden of opgelost kunnen worden. Onze dienstverlening richt zich op het leveren van allround beveiliging bij onze klanten op het vlak van cyberveiligheid, fraude, integriteit en riskmanagement. Onze ambitie is de grootste speler zijn en blijven die deze gecombineerde dienstverleningen aanbiedt.

Onze afdeling forensisch digitaal onderzoek, onderdeel van de unit Fraude & Integriteitsonderzoek, is volop in groei en haakt in op de stijgende vraag naar digitaal forensisch onderzoek. Werken op deze afdeling betekent dat je jezelf verder ontwikkelt in een dynamische omgeving. Naast het bijwonen van externe trainingen en congressen zijn er ruime opleidingsmogelijkheden.

Dit ga je doen

Als digitaal onderzoeker (Forensische IT) participeer je meestal samen met je collega’s in (omvangrijke) onderzoeken naar onder meer fraude, corruptie en bedrijfsspionage. Concreet moet je hierbij denken aan onderzoeken naar onder andere het lekken van vertrouwelijke informatie, CEO- en factuurfraude (business e-mail compromise), anonieme brieven en e-mailberichten, diefstal van goederen, bedrijfssabotage, schendingen van concurrentie- en relatiebeding, inkoopfraude en meer.   Het is top als je ook hacking, malware en ransomware onderzoeken kan uitvoeren.

Je bent in veel gevallen zelf de leider van het onderzoek. Daarbij onderhoud je het contact met de opdrachtgever vanaf het begin tot aan het einde van het onderzoek. Je bespreekt de aanpak, de voortgang en eventueel de preventieve vervolgstappen na afronding van het onderzoek. Ook onderhoudt je de contacten met partijen, zoals bijvoorbeeld de externe IT-dienstverlener of een advocaat van de opdrachtgever. Het schrijven van rapportages is tevens onderdeel van je takenpakket.

Bovenstaande vertaalt zich concreet naar het volgende:

 • Je voert (diepgaand) digitaal onderzoek uit binnen geautomatiseerde systemen en omgevingen. Daarvoor verzamel en analyseer je op systematische en forensische verantwoorde wijze relevante gegevens.
 • Indien het voor het onderzoek relevant is voer je samen met een collega informatieve en confronterende gesprekken met bijvoorbeeld tipgevers, getuigen of betrokkenen.
 • De technische bagage waar je over beschikt zorgt dat jij op vindingrijke wijze digitale uitdagingen aan kunt gaan. Elke uitdaging pak je met beide handen aan door je nieuwsgierigheid, vasthoudendheid, creativiteit en leergierigheid.
 • Op begrijpelijke wijze je (technische) bevindingen, zowel mondeling als schriftelijk, communiceren naar collega’s, opdrachtgevers en belanghebbenden is voor jou gemakkelijk. Het delen van je kennis en onderzoeksresultaten vind je leuk.

Dit heb je

 • Je hebt praktische kennis en ruime onderzoekservaring als digitaal onderzoeker met betrekking tot het onderzoeken van computersystemen, digitale gegevensdragers en andere digitale databronnen, zoals servers, personal computers, tablets, smartphones, clouddata et cetera, ervaring met incident response is een pre;
 • Uitgebreide kennis van relevante forensische artifacts met betrekking tot Windows-systemen;
 • Relevante SANS certificeringen zijn een pré, denk aan, FOR498, FOR500, FOR508, FOR585, FOR572;
 • Ruime ervaring met forensische tools, zoals Encase, FTK, UFED, Intella, AXIOM Netanalysis, SIFT-workstation, , etc.;
 • Kennis van netwerken en verschillende besturingssystemen (Microsoft/Linux/Unix/MacOS);
 • Ervaring in (complexe) netwerkomgevingen, bekend met forensische onderzoek in Windows server omgevingen, Microsoft 365, databases et cetera;
 • Je beschikt over de volgende competenties: integer – creatief – innovatief – proactief – dienstverlenend – stressbestendig; 
 • In bezit van een rijbewijs B;
 • Je beschikt over het diploma Particulier Onderzoeker of je bent bereid de opleiding daartoe te volgen.

Je bent IT-beheerder, maar je hebt geen onderzoekservaring?

Beschik je niet over bovengenoemde competenties maar heb je een IT-achtergrond (met afgeronde relevant IT-opleiding) met ruime ervaring en je bent geïnteresseerd in de forensische kant van IT, dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren.

Dit krijg je

Wij vinden het belangrijk dat onze collega’s zich volop naar wens kunnen ontwikkelen. Als je bij ons aan de slag gaat, is dit wat je krijgt:

 • Een uitdagende functie binnen een professionele organisatie, die continu aansluiting zoekt bij veiligheidsontwikkelingen in maatschappij.
 • Wij bieden een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een verlenging naar onbepaalde tijd.
 • Een marktconform salaris met 10% vakantiegeld.
 • Een uitgebreid pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een leaseauto, tantième-regeling en onkostenvergoeding.

Solliciteren

Wij zijn benieuwd naar je! Stuur je motivatiebrief* en cv naar: vacatures@hoffmann.nl t.a.v. Martijn van de Beek, directeur Hoffmann. Vragen? Die beantwoorden we graag. Bel ons op 088 298 66 00 of mail naar vacatures@hoffmann.nl.  We nemen sowieso contact met je op naar aanleiding van je sollicitatie. Goed om te weten is dat een uitgebreid antecedentenonderzoek en een screening deel uitmaken van onze selectieprocedure.

*Om een goede brief & cv selectie uit te kunnen voeren is een motivatiebrief noodzakelijk. Reacties zonder motivatiebrief worden dan ook niet in behandeling genomen. 

Waarom wil jij bij Hoffmann werken?

Omdat je meer wilt leren, altijd. En dat kan bij Hoffmann. Sterker nog, bij Hoffmann werken allemaal -toekomstige- collega’s die meer willen. Meer willen leren, maar ook dat stapje extra willen zetten waar de meeste organisaties stoppen. Doordat je in een keten komt te werken met allemaal specialisten, krijg je te maken met de pro’s van de pro’s. Wat er vanzelfsprekend voor zorgt dat we een enorme kennis en gedrevenheid in huis hebben. En het mooie is: iedereen wil elkaar helpen en niemand is te beroerd om erom te vragen. Dat maakt dat werken bij Hoffmann een constante flow van leren, prikkeling en samenwerken is.

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.