Ben jij toe aan een vervolgstap in jouw carrière als digitaal forensisch (IT)? Lees snel verder!

 • 32 tot 40 uur per week

 • € 3.379,00 - € 5.200,00 per maand

 • Kantoor in Almere 

Solliciteer direct

NB Hoffmann is onderdeel van de Facilicom Group, de recruiter van de Facilicom Group zal contact opnemen naar aanleiding van de sollicatie. 

Functieomschrijving

Als digitaal onderzoeker (Forensische IT) participeer je (meestal) samen met je collega’s in (omvangrijke) onderzoeken naar onder meer fraude, corruptie en bedrijfsspionage. Concreet moet je hierbij denken aan onderzoeken naar onder andere het lekken van vertrouwelijke informatie, CEO- en factuurfraude (business e-mail compromise), anonieme brieven en e-mailberichten, diefstal van goederen, bedrijfssabotage, schendingen van concurrentie- en relatiebeding, inkoopfraude en meer.

Je bent in veel gevallen zelf de leider van het onderzoek. Daarbij onderhoud je het contact met de opdrachtgever vanaf het begin tot aan het einde van het onderzoek. Je bespreekt de aanpak, de voortgang en eventueel de preventieve vervolgstappen na afronding van het onderzoek. Ook onderhoud je de contacten met partijen, zoals bijvoorbeeld de externe IT-dienstverlener of de advocaat van de opdrachtgever. Het schrijven van rapportages is tevens onderdeel van je takenpakket.

Kortom:

 • je voert (diepgaand) digitaal onderzoek uit binnen geautomatiseerde (cloud-)systemen en omgevingen. Daarvoor verzamel en analyseer je op systematische en forensische verantwoorde wijze relevante gegevens;
 • indien het voor het onderzoek relevant is voer je samen met een collega informatieve en confronterende gesprekken met bijvoorbeeld tipgevers, getuigen of betrokkenen;
 • de technische bagage waar je over beschikt zorgt dat jij op vindingrijke wijze digitale uitdagingen aan kunt gaan. Elke uitdaging pak je met beide handen aan door je nieuwsgierigheid, vasthoudendheid, creativiteit en leergierigheid;
 • op begrijpelijke wijze je (technische) bevindingen, zowel mondeling als schriftelijk, communiceren naar collega’s, opdrachtgevers en belanghebbenden is voor jou gemakkelijk. Het delen van kennis en onderzoeksresultaten vind je leuk.

Wil je collega's aan het woord horen over de meest uiteenlopende bedrijfscrimes die zij hebben onderzocht? Luister dan snel onze eigen podcastserie Fraudesignalen! Klik hier!

Meer over Hoffmann

Onze Afdeling Forensisch Digitaal Onderzoek, onderdeel van de Unit Fraude & Integriteitsonderzoek, is volop in groei en haakt in op de stijgende vraag naar digitaal forensisch onderzoek. Werken op deze afdeling betekent dat je jezelf verder ontwikkelt in een dynamische omgeving. Naast het bijwonen van externe trainingen en congressen zijn er ruime opleidingsmogelijkheden.

Hoffmann heeft inmiddels 60 jaar ervaring met het onderzoeken van incidenten op de werkvloer (fraude, integriteitsschendingen, cyberincidenten e.d.). Wij zijn als geen ander in staat om te adviseren hoe dergelijke situaties vermeden of opgelost kunnen worden. Onze dienstverlening richt zich op het leveren van allround beveiliging bij onze klanten op het vlak van cyberveiligheid, fraude, integriteit en riskmanagement. Onze ambitie is de grootste speler zijn en blijven die deze gecombineerde dienstverleningen aanbiedt.

Wat je krijgt

Je kunt rekenen op een dynamische en professionele werkomgeving. Je komt terecht in een organisatie die volop in beweging is en waar jij een belangrijke bijdrage levert aan de verdere ontwikkeling.

Naast een veelzijdige functie, kun je rekenen op:

 • een salaris tussen de € 3.379- en € 5.200,- bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband afhankelijk van jouw kennis en ervaringsjaren;
 • een jaarcontract tussen de 32 en 40 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
 • 24 vakantiedagen o.b.v. een fulltime dienstverband;
 • een uitgebreid pakket met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een leaseauto, tantième-regeling, onkostenvergoeding, een goede pensioenvoorziening en de mogelijkheid tot deelname aan collectieve (zorg)verzekeringen. 

Wie je bent

Als Digitaal Onderzoeker (Forensische IT) heb je ervaring met het zelfstandig en proactief leiden, coördineren en uitvoeren van (complexe) digitale onderzoeken. Je hebt praktische kennis en ruime onderzoekservaring met betrekking tot het onderzoeken van computersystemen, digitale gegevensdragers en andere digitale bronnen, zoals servers, personal computers, tablets, smartphones, cloud data etc.

Je gaat integer en discreet om met de gevoelige en privacygevoelige informatie. Daarnaast ben je creatief, innovatief en dienstverlenend.

Verder beschik je over:

 • een afgeronde hbo-opleiding in een relevant vakgebied;
 • een aantal jaren ervaring als medewerker ICT Forensisch of ervaring in een soort gelijke functie in onze sector/branche;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden zowel in het Nederlandse en Engelse (in woord en geschrift);
 • ruime ervaring met diverse forensische tools zoals Axiom, EnCase, FTK, Intella, UFED, Cellebrite, etc.;
 • kennis van netwerkomgevingen en verschillende besturingssystemen zoals Microsoft, Linux, Unix, MacOS alsmede de beveiliging hiervan;
 • relevante SANS certificeringen zijn een pre.

of

 • je hebt een IT-achtergrond (met afgeronde relevant IT-opleiding) met ruime ervaring en je bent geïnteresseerd in de forensische kant van IT;
 • kennis van (complexe) netwerken en verschillende besturingssystemen (Microsoft/Linux/Unix).

Tot slot ben je in het bezit van een geldig rijbewijs B en heb je het diploma Particulier Onderzoeker op zak of ben je bereid dit diploma te behalen. 

Ben jij de digitaal forensisch onderzoeker die wij zoeken? Solliciteer dan direct via de sollicitatieknop! Heb je eerst nog vragen, neem dan contact op met Melissa Wassenaar. Zij is te bereiken op het telefoonnummer 06-51782557 of via melissa.wassenaar@facilicom.nl

Solliciteer direct

Wilt u op de hoogte blijven van onze diensten en werkzaamheden? Meld u hier aan voor de periodieke toezending van onze Hoffmann Tips.